Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο λακωνικός “cibum Δεκάλογος” της υγιεινής διατροφής

ΑρχικήΟικιακάΟ λακωνικός “cibum Δεκάλογος” της υγιεινής διατροφής
spot_img

cibum team

 ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ το άρθρο όποιος δεν θέλει να είναι υγιής, και εμφανίσιμος να έχει μακροζωία, ποιότητα ζωής ευεξία και καιρό για χάσιμο.

 Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, (δηλαδή δεν υπάρχει), επειδή τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές, επειδή η ανάλυση για την υγιεινή διατροφή σε ανθυπο-υπο κατηγορίες μας έχει κουράσει, ανατρέξαμε στον Εθνικό διατροφικό οδηγό και εντοπίσαμε τον «δεκάλογο της Υγιεινής διατροφής.». Γρήγορα και απλά λοιπόν, έχουμε και λέμε:

  1. Προτιμάτε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά.
  2. Καταναλώνετε συχνά ψάρια και θαλασσινά. Επιλέγετε λιπαρά ψάρια, κατά προτίμηση μικρά.
  3. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιλέγετε άπαχα μέρη. Αποφεύγετε το επεξεργασμένο κρέας.
  4. Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού, και προϊόντων που τα περιέχουν.
  5. Κάνετε σωματική δραστηριότητα καθημερινά. Διατηρείτε φυσιολογικό και σταθερό σωματικό βάρος.
  6. Καταναλώνετε ποικιλία λαχανικών και φρούτων καθημερινά.
  7. Πίνετε αρκετό νερό.
  8. Καταναλώνετε όσπρια συχνά.
  9. Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο ως πρώτη επιλογή.
  10. Καταναλώνετε ποικιλία δημητριακών καθημερινά. Προτιμάτε ολικής άλεσης.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα