Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πόλεμος του καφέ συνεχίζεται στην Ιταλία

ΑρχικήΟικιακάΟ πόλεμος του καφέ συνεχίζεται στην Ιταλία
spot_img

cibum team


Τον περασμένο Μάρτιο η Unesco δέχθηκε δύο υποψηφιότητες για την αναγνώριση του παραδοσιακού Ιταλικού καφέ espresso. Η μία ζητά να μπει ο καφές espresso ολόκληρης της Ιταλίας στη λίστα Άυλης πολιτιστικής παγκόσμιας κληρονομιάς της, ενώ οι Ναπολιτάνοι λένε ότι η δική τους είναι ξεχωριστή και πρέπει να διακριθεί.

Mια κοινοπραξία με έδρα το Τρεβίζο υπέβαλε αίτηση αναγνώρισης του παραδοσιακού ιταλικού εσπρέσο. Ταυτόχρονα η Νάπολη ζήτησε αναγνώριση για την κουλτούρα του ναπολιτάνικου καφέ. H Unesco συμβούλεψε τις δύο πόλεις να επανέλθουν του χρόνου ενωμένες.

Η Νάπολη έκανε λόγο για  πράξη πολέμου του Ιταλικού Βορρά ενάντια στον Νότο. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ναπολιτάνικης υποψηφιότητας η σύγκρουση είναι το τελευταίο παράδειγμα λανθάνουσας έντασης μεταξύ Βορρά και Νότου που χρονολογείται από την ενοποίηση της χώρας του 19ου αιώνα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ένα βίντεο που προωθούσε τη νότια περιοχή της Καλαβρίας ως τουριστικό προορισμό  προκάλεσε οργή στην υπόλοιπη χώρα, καθώς υποστήριξε ότι η βόρεια Ιταλία δεν ήταν ασφαλής για ταξίδια λόγω της ρύπανσης και των κρουσμάτων codid. Αυτό προκάλεσε άμεση αντίδραση τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από στελέχη του τουριστικού κλάδου.  

Λίγα χρόνια νωρίτερα, μια διαφήμιση από έναν παραγωγό σάλτσας ντομάτας με έδρα τη βόρεια Ιταλία, προώθησε το προϊόν μέσω ενός χάρτη με μια ζουμερή κόκκινη ντομάτα στη βόρεια Ιταλία και σε άλλες περιοχές γκρίζα. Ακολούθησε έκκληση για μποϊκοτάζ της μάρκας, αναγκάζοντας τον υπουργό γεωργίας της χώρας να παρέμβει.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα