Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Τα βρασμένα και ψητά φιστίκια θεραπεύουν τις αλλεργίες των παιδιών στα φιστίκια!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕπιστήμη: Τα βρασμένα και ψητά φιστίκια θεραπεύουν τις αλλεργίες των παιδιών στα φιστίκια!
spot_img

Κλινική μελέτη έδειξε πως το 80% των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια απευαισθητοποιήθηκαν, όταν κατανάλωσαν βρασμένα και ψητά φιστίκια.

Το βράσιμο των φιστικιών για έως και 12 ώρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αυστραλίας, που διαπίστωσε ότι έως και το 80% των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια απευαισθητοποιήθηκαν στην κατανάλωση φιστικιών μετά το πείραμα.

Η κλινική δοκιμή, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Channel 7 Children’s Research Foundation και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical & Experimental Allergy  εξέτασε εάν μια θεραπεία που παρέχει διαδοχικές δόσεις βρασμένων φιστικιών, ακολουθούμενες από ψητά φιστίκια, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν τις αλλεργίες τους στα φιστίκια.

Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες η θερμότητα επηρεάζει τη δομή των πρωτεϊνών και τις αλλεργικές ιδιότητες των φιστικιών, που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να προκαλέσουν σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

«Μικρές και αυξανόμενες δόσεις βρασμένων ξηρών καρπών δόθηκαν αρχικά στα παιδιά για να απευαισθητοποιηθούν μερικώς και όταν δεν έδειξαν σημάδια αλλεργικής αντίδρασης, δόθηκαν αυξανόμενες δόσεις καβουρδισμένων φιστικιών για να αυξηθεί η ανοχή τους στο επόμενο στάδιο της θεραπείας».

Για να επιτευχθεί αυτή η διαδικασία πολλαπλών σταδίων γνωστή ως στοματική ανοσοθεραπεία, οι ερευνητές ζήτησαν από 70 αλλεργικά παιδιά (6-18 ετών) να καταναλώνουν φιστίκια βρασμένα για 12 ώρες για 12 εβδομάδες, βρασμένα για 2 ώρες φιστίκια για 20 εβδομάδες και καβουρδισμένα φιστίκια για 20 εβδομάδες.

Αυτή η νέα θεραπεία δύο σταδίων δοκιμάστηκε εν αναμονή της επίτευξης των καθημερινών στόχων των συμμετεχόντων που κατανάλωναν 12 καβουρδισμένα φιστίκια χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι 56 από τους 70 (80%) συμμετέχοντες απευαισθητοποιήθηκαν στη δόση-στόχο των φιστικιών. Ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη θεραπεία αναφέρθηκαν σε 43 (61%) των συμμετεχόντων, ωστόσο μόνο 3 αποσύρθηκαν από τη δοκιμή ως αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας ένα ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Flinders, Luke Grzeskowiak , ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, λέει ότι με έως και 3% τοις εκατό των παιδιών στις δυτικές χώρες να αντιμετωπίζουν αλλεργίες στα φιστίκια, αυτή η κλινική δοκιμή θα μπορούσε συμβάλει στην ανάπτυξη μιας νέας οδού θεραπείας για τη μείωση του κινδύνου τυχαίας έκθεσης σε φιστίκια και τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής για τα αλλεργικά παιδιά στα φιστίκια και τους φροντιστές τους.

«Η κλινική μας δοκιμή δείχνει πολλά υποσχόμενα πρώιμα σημάδια που αποδεικνύουν ότι το βράσιμο φιστικιών μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο για τη θεραπεία παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια με διαδοχικές δόσεις βρασμένων και ψημένων φιστικιών για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Grzeskowiak, Channel 7 Children’s Research. Foundation Fellow στη Χρήση και την Ασφάλεια Φαρμάκων.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον παιδοαλλεργιολόγο Dr Billy Tao, ο οποίος ανέπτυξε τη νέα διαδικασία απευαισθητοποίησης για τη θεραπεία των αλλεργιών στα φιστίκια την τελευταία δεκαετία, αφού εμπνεύστηκε από παρόμοια έρευνα τη δεκαετία του 1990.

«Στοματική ανοσοθεραπεία χρησιμοποιώντας βραστά φιστίκια για τη θεραπεία της αλλεργίας στα φιστίκια: Μια ανοιχτή δοκιμή, με ένα μόνο χέρι» από τους Luke E Grzeskowiak, Billy Tao, Kamelya Aliakbari, Nusha Chegeni, Scott Morris και Tim Chataway δημοσιεύεται στο Clinical & Experimental Allergy . DOI: 10.1111/cea.14254

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα