Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FSA: Ακατάλληλες για παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών οι γρανίτες- Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη γλυκερίνη

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίFSA: Ακατάλληλες για παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών οι γρανίτες- Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη γλυκερίνη
spot_img

Η καθοδήγηση προέκυψε από αξιολόγηση κινδύνου του FSA, στην οποία διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά κάτω από αυτήν την ηλικία μπορεί να υποφέρουν από ασθένειες που προκαλούνται από την έκθεση στη γλυκερίνη.

O Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA) του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε εθελοντική βιομηχανική καθοδήγηση σχετικά με τη γλυκερίνη σε γρανίτες, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πωλούνται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και κάτω, λόγω της επικινδυνότητάς τους.

Η καθοδήγηση αφορά στην αποτροπή έκθεσης των παιδιών σε υπερβολικές ποσότητες γλυκερίνης και προέκυψε από αξιολόγηση κινδύνου του FSA, στην οποία διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά κάτω από αυτήν την ηλικία «μπορεί να υποφέρουν από πονοκεφάλους και ασθένειες που προκαλούνται από την έκθεση στη γλυκερίνη». 

Μάλιστα, ο Οργανισμός τόνισε ότι γνωρίζει δύο περιπτώσεις στη Σκωτία (το 2021 και το 2022) όπου φέρεται να νοσηλεύτηκαν παιδιά λόγω δηλητηρίασης από γλυκερίνη, αναφέρει το New Food Magazine.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η δηλητηρίαση από γλυκερίνη μπορεί να προκαλέσει σοκ, υπογλυκαιμία, απώλεια συνείδησης, ναυτία και πονοκέφαλοι εάν η έκθεση αφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σχολιάζοντας τη νέα καθοδήγηση, ο Adam Hardgrave, επικεφαλής πρόσθετων της FSA, δήλωσε ότι ενώ τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από γλυκερίνη είναι συνήθως ήπια, είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν τους κινδύνους όταν αυτά είναι υψηλότερα. Τόνισε ότι ορισμένοι παραγωγοί τροφίμων έχουν ήδη λάβει μέτρα για τη μείωση των επιπέδων γλυκερίνης, ενώ ορισμένοι εγγυήθηκαν ότι θα υιοθετήσουν άμεσα τις νέες κατευθυντήριες γραμμές.

Ενώ η γλυκερίνη υπάρχει σε άλλα τρόφιμα, προστίθεται σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι στα παγωμένα ποτά, για να πάρουν ορισμένα ποτά τη μορφή γρανίτας, η ουσία χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Η νέα καθοδήγηση της FSA ζητά από τις επιχειρήσεις να προσθέτουν γλυκερίνη μόνο στην ελάχιστη ποσότητα που είναι τεχνικά απαραίτητη για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα