Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νεκρός 7χρονος από την κατανάλωση του αγαπημένου φαγητού όλων – Το λάθος που κόστισε τη ζωή του

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝεκρός 7χρονος από την κατανάλωση του αγαπημένου φαγητού όλων - Το λάθος που κόστισε τη ζωή του
spot_img

Η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς, επιβεβαιώνοντάς τους ότι το γεύμα ήταν ασφαλές.

Ένα πιάτο μακαρόνια ήταν ο «δολοφόνος» του 7χρονου Βρετανού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του με την οικογένεια του στο Αμάλφι της Ιταλίας, το 2015.

- Advertisement -

Ο Cameron Wahid υπέστη βαρύ αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε ζυμαρικά μαγειρεμένα με γάλα, στο εστιατόριο της πόλης Ραβέλο, όπου παραθέριζε. Το προσωπικό του εστιατορίου είχε ενημερωθεί για τις αλλεργίες του παιδιού και ότι δεν πρέπει να φάει ούτε τυρί, ούτε γαλακτοκομικά, ωστόσο, η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς, επιβεβαιώνοντάς τους ότι το γεύμα ήταν ασφαλές.

Το παιδί έπαθε ανακοπή και κατέρρευσε λίγα λεπτά αφού έφαγε τα μακαρόνια, μπροστά στους 43χρονους γονείς του και τον μικρό του αδερφό Aidan, μόλις είχαν επιβιβαστεί στο τουριστικό λεωφορείου τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους. Η μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια, έκανε στον γιο της αμέσως ένεση αδρεναλίνης, αλλά ήταν αργά, καθώς το παιδί ξεψύχησε τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο στη Νάπολη.

Αλλεργική αντίδραση: Το παιδί είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά

Μετά τον θάνατο του γιου τους, οι γονείς κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες, για να μηνύσουν το εστιατόριο και το προσωπικό που τους εξυπηρέτησε και πρόσφατα τους επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ η σερβιτόρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πιο ασφαλές για την οικογένεια θα ήταν να ΜΗΝ φάει έξω ο μικρός, ιδίως σε ΑΓΝΩΣΤΟ σε αυτούς εστιατόριο. Φανταστείτε πως ίχνη από αλλεργιογόνα υπάρχουν και σε συσκευασμένα τρόφιμα, αν και υποχρεούνται να τα αναφέρουν. Πολλοί Ιταλοί δεν ξέρουν καλά αγγλικά. Η ένεση αδρεναλίνης δεν τον έπιασε. Προφανώς ήθελε και 2η δόση.

  2. Μην το παίζεις ξερωλας!!!
    Ήταν νοσηλεύτρια και λες ότι δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει ???
    Κάτι άλλο παίχτηκε,μπορεί να είναι και μουφα είδηση!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δέκα διαφορετικά φυτοφάρμακα σε δημοφιλή μάρκα μούσλι που πωλείται και στην Ελλάδα – Τι έδειξε το εργαστηριακό τεστ του Ökotest

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και υπερβολική ζάχαρη έδωσαν στο συγκεκριμένο μούσλι μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με τα υπόλοιπα παρόμοια προϊόντα που μπήκαν στο μικροσκόπιο

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα