Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να αξιοποιήσετε το περισσευούμενο κρασί

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠώς να αξιοποιήσετε το περισσευούμενο κρασί
spot_img

Τρόποι για να αποφύγετε τη σπατάλη του κρασιού που περισσεύει.

Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά σε όσους αγαπούν το κρασί, αλλά καμιά φορά, αν ανοίξει κανείς ένα μπουκάλι, μπορεί να περισσέψει μια ποσότητα κρασιού.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να καταπιεστείτε και να το πιείτε όλο- αν και θα ήταν και αυτό μια λύση. Ο Ben Ebbrell, ένας από τους συνιδρυτές του δημοφιλούς καναλιού φαγητού στο YouTube, Sorted, και ειδικός στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μιλώντας στο The Drinks Business έδωσε τη λύση για αυτό το «αναπάντεχο» συμβάν.

Καταψύξτε το σε παγοθήκες

Χρησιμοποιήστε μικρά δοχεία ή καλύτερα μεγάλες παγοθήκες, περίπου 50-75 ml η καθεμία. Μετά, αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε απλά να το ξεπαγώσετε σε μια σακούλα κατάψυξης ή απλά να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν στο μαγείρεμα για μια πεντανόστιμη σάλτσα.

Φτιάξτε χειροποίητα ξύδια

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα δικά σας αρωματικά ξύδια. Απλά αφήστε τη φύση να μεγαλουργήσει και αφήστε το σε ένα δοχείο.

Ο Ben Ebbrel προτείνει, μάλιστα, πως υπολείμματα αλκοόλ οποιουδήποτε είδους μπορούν να γίνουν ξύδι, ειδικά με τη  χρήση SCOBY, που αποτελεί μια συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων και ζυμομύκητα, μετατρέποντας ουσιαστικά το αλκοόλ σε οξικό οξύ.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε χειροποίητο ξύδι για μήνες, ακόμα και να τα πάτε ως δώρα σε κάποιο σπίτι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο