Τρόποι για να αποφύγετε τη σπατάλη του κρασιού που περισσεύει.
Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά σε όσους αγαπούν το κρασί, αλλά καμιά φορά, αν ανοίξει κανείς ένα μπουκάλι, μπορεί να περισσέψει μια ποσότητα κρασιού.
Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να καταπιεστείτε και να το πιείτε όλο- αν και θα ήταν και αυτό μια λύση. Ο Ben Ebbrell, ένας από τους συνιδρυτές του δημοφιλούς καναλιού φαγητού στο YouTube, Sorted, και ειδικός στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μιλώντας στο The Drinks Business έδωσε τη λύση για αυτό το «αναπάντεχο» συμβάν.
Καταψύξτε το σε παγοθήκες
Χρησιμοποιήστε μικρά δοχεία ή καλύτερα μεγάλες παγοθήκες, περίπου 50-75 ml η καθεμία. Μετά, αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε απλά να το ξεπαγώσετε σε μια σακούλα κατάψυξης ή απλά να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν στο μαγείρεμα για μια πεντανόστιμη σάλτσα.
Φτιάξτε χειροποίητα ξύδια
Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα δικά σας αρωματικά ξύδια. Απλά αφήστε τη φύση να μεγαλουργήσει και αφήστε το σε ένα δοχείο.
Ο Ben Ebbrel προτείνει, μάλιστα, πως υπολείμματα αλκοόλ οποιουδήποτε είδους μπορούν να γίνουν ξύδι, ειδικά με τη χρήση SCOBY, που αποτελεί μια συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων και ζυμομύκητα, μετατρέποντας ουσιαστικά το αλκοόλ σε οξικό οξύ.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε χειροποίητο ξύδι για μήνες, ακόμα και να τα πάτε ως δώρα σε κάποιο σπίτι.