Προσφέρετε ένα άψογο κομμάτι γλυκού στους καλεσμένους σας σαν να το έχουν διαλέξει από βιτρίνα ζαχαροπλαστείου
Όταν κόβετε την τούρτα τα μαχαίρια μπορεί μερικές φορές κολλούν στα στρώματα του γλυκού, διαλύοντας τελικά το κομμάτι που θέλετε να προσφέρετε.
Δεν είναι ότι κάποιος δε θα δεχθεί να φάει το γλυκό αν δεν είναι κομμένο σωστά αλλά για λόγους αισθητικής και μόνο, καλό θα είναι να μην μοιάζει σαν να το μαζέψατε μόλις με το χέρι! Με το κόλπο που περιγράφεται παρακάτω θα κόψετε άψογα, τούρτα, κέικ αλλά και πιο πυκνά επιδόρπια όπως το cheesecake και το μπανόφι αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στον τεμαχισμό πίτας.
Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στην χρήση ενός ζεσταμένου μαχαιριού σε κρύα επιδόρπια έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια κοπή κάθε φορά. Απλά βουτήξτε ένα κοφτερό μαχαίρι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να κόψετε αβίαστα το γλυκό.
- Δείτε επίσης: Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσετε να τρώτε ψωμί καθημερινά
- Διαβάστε ακόμη: Κάνει να πίνω νερό με τα γεύματα; Τι λένε οι ειδικοί;
Η θερμότητα βοηθάει το μαχαίρι να κινηθεί ομαλά μέσα από την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά γλυκού, εξαλείφοντας τις αγκυλώσεις και τα σκισίματα.
Προσοχή: Το να κόψετε μια τούρτα όταν αυτό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου σίγουρα δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς το γλυκό θα κολλήσει στο μαχαίρι. Για να το αποφύγετε αυτό,
βάλτε την τούρτα στο ψυγείο, ακάλυπτη, για 30 λεπτά ώστε να σφίξει το βούτυρο που περιέχει.
- Δείτε επίσης: Οι “σαβούρες” των Χριστουγέννων – Τρώμε γλυκά και σοκολάτες προηγούμενων ετών
- Δείτε ακόμη: Μέλι: «Τεράστια απάτη» στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού – Το νοθεύουν με φθηνό σιρόπι ζάχαρης
Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για κέικ ταψιού
Για μεγάλα κέικ, το οδοντικό νήμα είναι το κλειδί στο εύκολο και ομοιόμορφο κόψιμο. Σε αντίθεση με το μαχαίρι, το νήμα μπορεί να κόψει καθαρές φέτες με μία μόνο κοπή που εκτείνεται από άκρη σε άκρη. Απλώς τοποθετήστε το νήμα πάνω από το κέικ και πιέστε προς τα κάτω και στις δύο άκρες για να κόψετε τις στρώσεις . Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορεί το νήμα να κόψει το κέικ. Εάν το ταψί σας είναι βαθύ χείλος, ίσως είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το κέικ και να το κόψετε σε ένα ξύλο κοπής για να μπορέσετε να πιέσετε το νήμα μέχρι κάτω. (Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε νήμα χωρίς γεύση για να αποτρέψετε τυχόν άρωμα μέντας πάνω στο κέικ.)