Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να κόψετε τούρτες και κέικ σαν επαγγελματίας

ΑρχικήΟικιακάΠώς να κόψετε τούρτες και κέικ σαν επαγγελματίας
spot_img

Προσφέρετε ένα άψογο κομμάτι γλυκού στους καλεσμένους σας σαν να το έχουν διαλέξει από βιτρίνα ζαχαροπλαστείου

Όταν κόβετε την τούρτα τα μαχαίρια μπορεί μερικές φορές κολλούν στα στρώματα του γλυκού, διαλύοντας τελικά το κομμάτι που θέλετε να προσφέρετε.

Δεν είναι ότι κάποιος δε θα δεχθεί να φάει το γλυκό αν δεν είναι κομμένο σωστά αλλά για λόγους αισθητικής και μόνο, καλό θα είναι να μην μοιάζει σαν να το μαζέψατε μόλις με το χέρι! Με το κόλπο που περιγράφεται παρακάτω θα κόψετε άψογα, τούρτα, κέικ αλλά και πιο πυκνά επιδόρπια όπως το cheesecake και το μπανόφι αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στον τεμαχισμό πίτας.

Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στην χρήση ενός ζεσταμένου μαχαιριού σε κρύα επιδόρπια έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια κοπή κάθε φορά. Απλά βουτήξτε ένα κοφτερό μαχαίρι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να κόψετε αβίαστα το γλυκό.

Η θερμότητα βοηθάει το μαχαίρι να κινηθεί ομαλά μέσα από την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά γλυκού, εξαλείφοντας τις αγκυλώσεις και τα σκισίματα.

Προσοχή:  Το να κόψετε μια τούρτα όταν αυτό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου σίγουρα δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς το γλυκό θα κολλήσει στο μαχαίρι. Για να το αποφύγετε αυτό, 
βάλτε την τούρτα στο ψυγείο, ακάλυπτη, για 30 λεπτά ώστε να σφίξει το βούτυρο που περιέχει.

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για κέικ ταψιού

Για μεγάλα κέικ, το οδοντικό νήμα είναι το κλειδί στο εύκολο και ομοιόμορφο κόψιμο. Σε αντίθεση με το μαχαίρι, το νήμα μπορεί να κόψει καθαρές φέτες με μία μόνο κοπή που εκτείνεται από άκρη σε άκρη. Απλώς τοποθετήστε το νήμα πάνω από το κέικ και πιέστε προς τα κάτω και στις δύο άκρες για να κόψετε τις στρώσεις . Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορεί το νήμα να κόψει το κέικ. Εάν το ταψί σας είναι βαθύ χείλος, ίσως είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το κέικ και να το κόψετε σε ένα ξύλο κοπής για να μπορέσετε να πιέσετε το νήμα μέχρι κάτω. (Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε νήμα χωρίς γεύση για να αποτρέψετε τυχόν άρωμα μέντας πάνω στο κέικ.)

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο