Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέτρα του ΥΠΑΑΤ μετά τις νέες εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΜέτρα του ΥΠΑΑΤ μετά τις νέες εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία
spot_img

Νέες εστίες σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Με νέο εγκύκλιο προς όλους τους αρμόδιους, το ΥΠΑΑΤ ενημέρωσε ότι στις 27 Νοεμβρίου 2024, κοινοποιήθηκαν μέσω του συστήματος ADIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, εικοσιεννέα (29) δευτερογενείς εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία στην περιοχή Kardzhali (10), Haskovo (4) και Smolyan (15) σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη Βουλγαρία έχουν εντοπισθεί από 01.01.2024 έως 28.11.2024, μία εστία σε κατοικίδιους χοίρους και 813 εστίες σε αγριόχοιρους, στο πλαίσιο γενικής επιτήρησης του νοσήματος στη χώρα αυτή. Προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά της ΑΠΧ στη χώρα μας το ΥΠΑΑΤ εφιστά την προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων στα βόρεια σύνορα της Χώρας (ΠΕ Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) για την πιστή εφαρμογή των διαλαμβανομένων στην σχετική εγκύκλιο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο