Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να σώσετε ότι έμεινε από ένα γιορτινό τραπέζι

ΑρχικήPicksNews LineΠως να σώσετε ότι έμεινε από ένα γιορτινό τραπέζι
spot_img

Συμβουλές από την Consumer Reports για την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων.

Της Δέσποινας Χάρου

- Advertisement -

Το να πετάμε φαγητό που περίσσεψε δεν είναι μόνο σαν να πετάμε χρήματα, αλλά είναι και πολύ άδικο αν αναλογιστούμε πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό.

Το Consumer Reports προσφέρει μερικές εύκολες συμβουλές για να μην πετάτε φαγητό και να εξοικονομείτε παράλληλα χρήματα. Ο αρχισυντάκτης του Consumer Reports, με την ιδιότητα του ως σεφ παρέχει συμβουλές για καταπολέμηση της σπατάλης.

    Πρόσφατα μετέτρεψε το κρέας που περίσσεψε για να φτιάξει πολλά διαφορετικά γεύματα για μια εβδομάδα. Για παράδειγμα, έχει χρησιμοποιήσει μοσχαρίσιο στιφάδο ως επικάλυψη στα νάτσος, ψωμάκια χοτ ντογκ για επιδόρπιο και ψωμάκια με χάμπουργκερ για ψητό τυρί. Αυτό που θυμίζει μια τεχνική που χρησιμοποιώ και εγώ προκειμένου να μην πετάξω. Τρίβω τα μπιφτέκια που μου έχουν απομείνει σε καινούρια σάλτσα για μακαρόνια. Είναι πολύ νόστιμα και δεν έχω πετάξει τίποτα! Σε αυτήν τη περίπτωση, που δηλαδή θα μετατρέψουμε ένα κρέας σε διαφορετική συνταγή, ο σεφ προτείνει πως θα ήταν καλό να μαγειρεύουμε όσο το δυνατόν πιο απλά γίνεται ώστε να μπορεί πιο εύκολα να μετατραπεί η γεύση.

   Μια άλλη συμβουλή που δίνει είναι ο προγραμματισμός γευμάτων (το κάνω και αυτό). Για παράδειγμα στην περίπτωση λαχανικών, όπως σαλάτα με κουνουπίδι ή φασολάκια, τα κατεψυγμένα είναι μια λύση καθώς ξεπαγώνουμε μόνο τη μερίδα που θα χρησιμοποιήσουμε. Επίσης προτείνει να χρησιμοποιούμε λαχανικά με τον γνωστό κανόνα της εστίασης FiFο (first in first out), ωστε να καταναλώνουμε πρώτα αυτά που είναι προς αλλοίωση.

     Όσον αφορά την αποθήκευση τροφίμων, η Consumer Reports λέει ότι η διατήρηση των ειδών παντοπωλείου στα σωστά ράφια και στους κάδους στο ψυγείο σας μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη σπατάλη τροφίμων και να εξοικονομήσετε χρήματα. Ανατρέξτε στις ενδείξεις που υπάρχουν στα συρτάρια και στα ράφια του ψυγείου από τον κατασκευαστή, υπάρχει λόγος που υπάρχουν!

https://www.nbcdfw.com/news/consumer-reports/money-saving-tips-to-help-your-groceries-last-longer-and-stay-fresher/3233711/

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα