Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς θα εξοντώσετε βακτήρια και μούχλα από το πλυντήριο ρούχων

ΑρχικήΟικιακάΠώς θα εξοντώσετε βακτήρια και μούχλα από το πλυντήριο ρούχων
spot_img

Κάντε τα ρούχα σας να μυρίζουν πραγματική φρεσκάδα

Είναι κάποιες φορές που ενώ έχετε βάλει μαλακτικό στην πλύση σας, όταν βγάζετε τα ρούχα για άπλωμα δεν μυρίζουν την φρεσκάδα που θα θέλατε… Και το ίδιο το πλυντήριο μένει με μυρωδιά που θυμίζει περισσότερο μούχλα! Ναι, είναι αλήθεια ότι η μούχλα μπορεί να ευδοκιμήσει σε ζεστές θερμοκρασίες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

- Advertisement -

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και θα εξοντώσετε τα βακτήρια στο πλυντήριό σας και θα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές. 

  1. Φορέστε γάντια και πιάστε μια παλιά πετσέτα
  2. Ανακατέψτε ένα διάλυμα με χλωρίνη και ζεστό νερό ή ξύδι και ζεστό νερό. (Ποτέ μην ανακατεύετε χλωρίνη και ξύδι — δημιουργεί τοξικό αέριο χλώριο.)
  3. Βουτήξτε την πετσέτα στο μείγμα και αρχίστε να τρίβετε οποιαδήποτε ορατή μούχλα. Κυρίως καθαρίστε την περιοχή της θήκης απορρυπαντικού και τις περιοχές γύρω από τις φλάντζες της πόρτας
  4. Εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης στην πιο ζεστή ρύθμιση που διαθέτει το πλυντήριό σας με ένα φλιτζάνι χλωρίνη ή ξύδι. Εάν χρησιμοποιείτε χλωρίνη, ρίξτε το στη θήκη που έχει καθοριστεί για το χλώριο. Εάν χρησιμοποιείτε ξύδι, ρίξτε το στην υποδοχή του απορρυπαντικού.
  5. Με την παλιά πετσέτα σκουπίστε όλη την υγρασία στο πλυντήριό σας.
  6. Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να αφήσετε τη ροή του αέρα να στεγνώσει όλα τα μέρη

Η μούχλα αναπτύσσεται σε σκοτεινές, υγρές περιοχές, δηλαδή στις συνθήκες που επικρατούν στο πλυντήριό σας όταν βγάλετε τα ρούχα για άπλωμα. Αν κλείσετε αμέσως την πόρτα του πλυντηρίου παγιδεύετε την υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων και δυσοσμία. Αφήνοντας την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή επιτρέπετε τον αερισμό του και αποτρέπετε την ανάπτυξη μούχλας. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα