Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς θα εξοντώσετε βακτήρια και μούχλα από το πλυντήριο ρούχων

ΑρχικήΟικιακάΠώς θα εξοντώσετε βακτήρια και μούχλα από το πλυντήριο ρούχων
spot_img

Κάντε τα ρούχα σας να μυρίζουν πραγματική φρεσκάδα

Είναι κάποιες φορές που ενώ έχετε βάλει μαλακτικό στην πλύση σας, όταν βγάζετε τα ρούχα για άπλωμα δεν μυρίζουν την φρεσκάδα που θα θέλατε… Και το ίδιο το πλυντήριο μένει με μυρωδιά που θυμίζει περισσότερο μούχλα! Ναι, είναι αλήθεια ότι η μούχλα μπορεί να ευδοκιμήσει σε ζεστές θερμοκρασίες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και θα εξοντώσετε τα βακτήρια στο πλυντήριό σας και θα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές. 

  1. Φορέστε γάντια και πιάστε μια παλιά πετσέτα
  2. Ανακατέψτε ένα διάλυμα με χλωρίνη και ζεστό νερό ή ξύδι και ζεστό νερό. (Ποτέ μην ανακατεύετε χλωρίνη και ξύδι — δημιουργεί τοξικό αέριο χλώριο.)
  3. Βουτήξτε την πετσέτα στο μείγμα και αρχίστε να τρίβετε οποιαδήποτε ορατή μούχλα. Κυρίως καθαρίστε την περιοχή της θήκης απορρυπαντικού και τις περιοχές γύρω από τις φλάντζες της πόρτας
  4. Εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης στην πιο ζεστή ρύθμιση που διαθέτει το πλυντήριό σας με ένα φλιτζάνι χλωρίνη ή ξύδι. Εάν χρησιμοποιείτε χλωρίνη, ρίξτε το στη θήκη που έχει καθοριστεί για το χλώριο. Εάν χρησιμοποιείτε ξύδι, ρίξτε το στην υποδοχή του απορρυπαντικού.
  5. Με την παλιά πετσέτα σκουπίστε όλη την υγρασία στο πλυντήριό σας.
  6. Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να αφήσετε τη ροή του αέρα να στεγνώσει όλα τα μέρη

Η μούχλα αναπτύσσεται σε σκοτεινές, υγρές περιοχές, δηλαδή στις συνθήκες που επικρατούν στο πλυντήριό σας όταν βγάλετε τα ρούχα για άπλωμα. Αν κλείσετε αμέσως την πόρτα του πλυντηρίου παγιδεύετε την υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων και δυσοσμία. Αφήνοντας την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή επιτρέπετε τον αερισμό του και αποτρέπετε την ανάπτυξη μούχλας. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο