Μετάβαση στο περιεχόμενο
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
6.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς θα καταλάβετε ότι το αβοκάντο σας έχει ωριμάσει

ΑρχικήΟικιακάΠώς θα καταλάβετε ότι το αβοκάντο σας έχει ωριμάσει
spot_img

Το κόλπο για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο για κατανάλωση, άγουρο ή έχει σαπίσει

Ξεφλουδίσατε ποτέ το αβοκάντο περιμένοντας μια ένα καταπράσινο, τρυφερό φρούτο αλλά τελικά αποκαλύψατε μια σκληρή κιτρινωπή σάρκα ή ένα σάπιο φρούτο καφέ σαν λάσπη;

- Advertisement -

Σύμφωνα με την εταιρεία αβοκάντο Avogrey, ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε την ωριμότητα ενός αβοκάντο είναι απλώς να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το στέλεχος του προϊόντος δηλαδή το ξυλώδες άκρο που βρίσκεται στην κορυφή του φρούτου.

Αν δεν ξεκολλάει εύκολα, είναι ακόμη άγουρο.

Ένας άλλος τόπο να ψάξετε το αβοκάντο με μια οδοντογλυφίδα: Τρυπήστε το φρούτο και παρατηρήστε: Εάν η οδοντογλυφίδα γλιστράει ομαλά από την τρύπα του στελέχους προς το κουκούτσι, ο καρπός είναι έτοιμος για κατανάλωση. Εάν δεν μπορείτε να διεισδύσετε εύκολα, θα χρειαστεί να περιμένετε ακόμη λίγο για να τον γευτείτε. Αν πάλι η οδοντογλυφίδα βυθιστεί πολύ γρήγορα, τότε το φρούτο μπορεί να έχει σαπίσει!

Πώς μπορώ να ωριμάσω τα αβοκάντο γρηγορότερα;

Αν θέλετε να φάτε το αβοκάντο σας γρηγορότερα απ’ ό,τι αυτό χρειάζεται για να ωριμάσει αρκεί να το τοποθετήσετε σε μια χάρτινη ή υφασμάτινη σακούλα μαζί με μια μπανάνα.

Η μπανάνα θα εκπέμψει αιθυλένιο, βοηθώντας στην επιτάχυνση της ωρίμανσης. Το ίδιο θα συμβεί αν βάλετε τα αβοκάντο σας και στην φρουτιέρα μαζί με τα μήλα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δύο νεκροί από μολυσμένη μορταδέλα – Επιστήμονες κρούουν κώδωνα κινδύνου να αντιμετωπίζονται τα αλλαντικά ως τρόφιμα υψηλού κινδύνου

Επιδημία λιστερίωσης με δύο νεκρούς σχετίζεται με την κατανάλωση αλλαντικών σε νοσοκομείο

Τροφικές δηλητηριάσεις από μπαχαρικά – Ποιο είναι το πιο μολυσμένο – Πως να προστατευτείτε

Ένας παραγνωρισμένος αλλά σοβαρός κίνδυνος μπορεί να κρύβεται στα βαζάκια με τα μπαχαρικά

Πίνετε αναψυκτικά διαίτης; Νέα μελέτη επισημαίνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά από δημοφιλές γλυκαντικό

Το δημοφιλές τεχνητό γλυκαντικό, που προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης και οδηγεί σε φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα