Το κόλπο για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο για κατανάλωση, άγουρο ή έχει σαπίσει
Ξεφλουδίσατε ποτέ το αβοκάντο περιμένοντας μια ένα καταπράσινο, τρυφερό φρούτο αλλά τελικά αποκαλύψατε μια σκληρή κιτρινωπή σάρκα ή ένα σάπιο φρούτο καφέ σαν λάσπη;
Σύμφωνα με την εταιρεία αβοκάντο Avogrey, ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε την ωριμότητα ενός αβοκάντο είναι απλώς να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το στέλεχος του προϊόντος δηλαδή το ξυλώδες άκρο που βρίσκεται στην κορυφή του φρούτου.
Αν δεν ξεκολλάει εύκολα, είναι ακόμη άγουρο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | LIDL Καλλιθέας: Ξένο σώμα “αγνώστου ταυτότητας” σε συσκευασμένη σάλτσα ντομάτας – Καταγγελία στο cibum
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Διαρροές καρκινογόνου φορμαλδεΰδης σε δύο μάσκαρα πολύ γνωστών οίκων – Εργαστηριακή δοκιμή
Ένας άλλος τόπο να ψάξετε το αβοκάντο με μια οδοντογλυφίδα: Τρυπήστε το φρούτο και παρατηρήστε: Εάν η οδοντογλυφίδα γλιστράει ομαλά από την τρύπα του στελέχους προς το κουκούτσι, ο καρπός είναι έτοιμος για κατανάλωση. Εάν δεν μπορείτε να διεισδύσετε εύκολα, θα χρειαστεί να περιμένετε ακόμη λίγο για να τον γευτείτε. Αν πάλι η οδοντογλυφίδα βυθιστεί πολύ γρήγορα, τότε το φρούτο μπορεί να έχει σαπίσει!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι περιέχουν οι φρυγανιές και πόσο υγιεινές είναι
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εννέα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια από Γαλλικό τυρί
Πώς μπορώ να ωριμάσω τα αβοκάντο γρηγορότερα;
Αν θέλετε να φάτε το αβοκάντο σας γρηγορότερα απ’ ό,τι αυτό χρειάζεται για να ωριμάσει αρκεί να το τοποθετήσετε σε μια χάρτινη ή υφασμάτινη σακούλα μαζί με μια μπανάνα.
Η μπανάνα θα εκπέμψει αιθυλένιο, βοηθώντας στην επιτάχυνση της ωρίμανσης. Το ίδιο θα συμβεί αν βάλετε τα αβοκάντο σας και στην φρουτιέρα μαζί με τα μήλα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ευρωπαϊκός συναγερμός για επικίνδυνη παιδική τροφή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας αποξηραμένα φρούτα στο σπίτι