Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο διαρκεί το τουρσί από τη στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠόσο διαρκεί το τουρσί από τη στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο;
spot_img

Πότε δεν πρέπει να τα καταναλώσετε και χρήσιμες συμβουλές για να τα διατηρήσετε περισσότερο

Πολλοί από εμάς έχουμε στο ψυγείο μας, ένα μισογεμάτο βάζο με αγγουράκια τουρσί, το οποίο δε θυμόμαστε καν πότε ανοίξαμε και όταν σε μια λιγούρα αποφασίσουμε να φάμε αναρωτιόμαστε αν είναι ακόμη ασφαλή για κατανάλωση.

- Advertisement -

Όταν είναι κλειστά, τα αγγουράκια τουρσί διατηρούνται για χρόνια, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία. Ακόμα κι αν η ημερομηνία έχει περάσει κατά λίγο, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να καταναλώσετε τα αγγουράκια χωρίς κανένα πρόβλημα, εφόσον έχουν αποθηκευτεί σωστά – δηλαδή, σε σχετικά δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η ημερομηνία απλώς καθορίζει μέχρι πότε ο κατασκευαστής εγγυάται την ποιότητα του προϊόντος.

Ανοιγμένο βάζο: Είναι τα αγγουράκια ακόμα ασφαλή;

Μόλις ανοίξετε το βάζο, τα αγγουράκια τουρσί διατηρούνται για τουλάχιστον μία έως δύο εβδομάδες στο ψυγείο. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους:
Φυλάξτε το βάζο πάντα στο ψυγείο.
Μην τα πιάνετε με τα χέρια σας – χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι.

Πότε δεν πρέπει να τα καταναλώσετε;

Μπορείτε να καταλάβετε αν τα αγγουράκια δεν είναι πλέον ασφαλή αν:

  • Έχουν συρρικνωθεί ή αλλοιωθεί στην εμφάνιση
  • Το υγρό στο βάζο έχει αλλάξει χρώμα ή έχει γίνει θολό
  • Υπάρχουν ίχνη μούχλας στο βάζο ή στο καπάκι
  • Έχουν περίεργη μυρωδιά ή γεύση

Χρήσιμη συμβουλή:
Για να θυμάστε πότε ανοίξατε το βάζο, σημειώστε την ημερομηνία πάνω στο καπάκι ή την ετικέτα. Αν έχουν περάσει περισσότερες από μία-δύο εβδομάδες, να ελέγξετε τα αγγουράκια πιο προσεκτικά πριν τα καταναλώσετε.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα