Κλειδώνει στην πραγματικότητα περισσότερη υγρασία στο κουρκούτι, δίνοντας στο κέικ μια απίστευτη υφή που είναι απλά θεϊκή.
Τίποτα δεν ξεπερνά την αίσθηση του να μοσχομυρίσει το σπίτι από το ψήσιμο ενός κέικ σοκολάτας. Η σεφ ζαχαροπλαστικής Christina Marsigliese, αποκαλύπτει ότι η χρήση ξινόκρεμας είναι το κλειδί για να κάνετε το κέικ σας πιο πλούσιο και πιο κρεμώδες.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούντα πατατάκια Ruffles – Γιατί είναι επικίνδυνα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτές είναι οι 4 τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων για καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση
Η ξινή κρέμα (sour cream) είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται με ζύμωση κρέμας γάλακτος μέσω βακτηρίων γαλακτικού οξέος. Αυτά τα βακτήρια μετατρέπουν τη λακτόζη (το σάκχαρο του γάλακτος) σε γαλακτικό οξύ, δίνοντας στη ξινή κρέμα τη χαρακτηριστική της πυκνή υφή και την ελαφρώς ξινή γεύση.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που κέρδισε τη δεύτερη θέση στα 100 καλύτερα προϊόντα του κόσμου!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νεκρός αρουραίος σε σούπα: Η δημοφιλής αλυσίδα fast food αναγκάζεται να κλείσει σχεδόν 2.000 καταστήματα!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τρώμε ζυμαρικά και σοκολάτα με υπολείμματα κατσαρίδας! «Είναι προτιμότερο από το να τρώμε φυτοφάρμακα», λένε οι επιστήμονες
Όπως λέει η σεφ ζαχαροπλαστικής, η ξινή κρέμα συνεισφέρει στους γαλακτοκομικούς τόνους, την πλούσια γεύση και το σώμα (χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπαρά) που στερούνται τα κέικ με βάση το λάδι.
Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, η ξινή κρέμα κλειδώνει στην πραγματικότητα περισσότερη υγρασία στο κουρκούτι, δίνοντας στο κέικ μια απίστευτη υφή που είναι απλά θεϊκή.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κλείνουν εργοστάσια των Cheerios και των Kellogg’s στο Ηνωμένο Βασίλειο – Γιατί οι καταναλωτές «κόβουν» τα δημητριακά;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανοιξιάτικη κούραση: Γιατί κάθε τέτοια εποχή «τρελαίνονται» οι ορμόνες μας και χασμουριόμαστε περισσότερο;
Πώς φτιάχνουμε ξινόκρεμα
Αν η συνταγή μας ζητάει ξινόκρεμα (sour cream) και δεν μπορούμε να βρούμε, φτιάχνουμε μια σπιτική εκδοχή ως εξής:
Βάζουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζουμε με μια χαρτοπετσέτα και αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 βράδυ. Αν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δόση, αυξάνουμε αναλόγως και το χυμό λεμονιού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σάπια κρέατα, μολυσμένα μανιτάρια και παγωτά και σπόροι με έντομα σε εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου