Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κεφτεδάκια ΙΚΕΑ: Η περιβόητη συνταγή

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΚεφτεδάκια ΙΚΕΑ: Η περιβόητη συνταγή
spot_img

Τα κεφτεδάκια της αλυσίδας επίπλων ΙΚΕΑ αποτελούν για την πολυεθνική “την κότα με τα χρυσά αυγά” – Λόγω της πανδημίας η εταιρεία αποκάλυψε την συνταγή για να μην τα στερηθούν οι φανατικοί…

Ποιος δεν τα έχει δοκιμάσει; Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ΙΚΕΑ με 424 καταστήματα σε 52 χώρες, πουλάει κάθε χρόνο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο από τα σουηδικά κεφτεδάκια, που είναι πλέον σήμα κατατεθέν και έχουν γίνει το σύμβολο της φιλικής του εικόνας.

Η ιδέα για τα κεφτεδάκια δεν υπήρχε από την αρχή. Ο ιδρυτής των ΙΚΕΑ  Ingvar Kamprad δημιούργησε χώρους καφέ και ξεκούρασης για να μην χάνει τους πελάτες που κουράζονταν και πεινούσαν. Αρχικά σερβιρίζονταν μόνο κέικ και καφές, καθώς όμως η Ikea μεγάλωνε, άρχισε να προσφέρει παραδοσιακά πιάτα, όπως πουρές, σολομός, λουκάνικα και τα δημοφιλή κεφτεδάκια που έκαναν το ντεμπούτο τους το 1985. Η επιλογή αυτού του περιορισμένου μενού έγινε δεδομένου ότι το μενού θα ήταν παρόμοιο σε καταστήματα σε διαφορετικές χώρες, οπότε η ομάδα που είχε αναλάβει τα εστιατόρια, αναζήτησε τρόφιμα που ήταν δημοφιλή σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Τα κεφτεδάκια αποδείχθηκαν η «κότα με τα χρυσά αυγά» για τον κολοσσό επίπλων, καθώς εκτός από την νοστιμιά τους, ήταν επίσης αποτελεσματικά στην κατάψυξη, τη μεταφορά και τη γρήγορη προετοιμασία τους.

Τα κεφτεδάκια «επέζησαν» από μια επιζήμια ανάκληση το 2013, αφού βρέθηκαν ίχνη κρέατος αλόγου σε μια παρτίδα στην Ευρώπη. Όμως κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η Ikea έκλεισε τα εστιατόριά της και κυκλοφόρησε τη συνταγή για να τα μαγειρεύουν οι πελάτες της στο σπίτι.

«Γνωρίζουμε ότι σε κάποιους μπορεί να λείπουν τα κεφτεδάκια μας, γι’ αυτό κυκλοφορήσαμε μια εναλλακτική λύση για το σπίτι, η οποία, χρησιμοποιώντας εύκολα προσβάσιμα υλικά, θα βοηθήσει όσους αναζητούν λίγη έμπνευση στην κουζίνα», δήλωσε η Lorena Lourido, υπεύθυνη εστιατορίων των Ikea, σε δελτίο τύπου.

Συνταγή για 16 – 20 κεφτεδάκια

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη ή ψιλοκομμένη)
  • 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

  1. Συνδυάστε το μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και ανακατέψτε καλά για να σπάσουν τυχόν σβώλοι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό και ανακατέψτε. Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μικρές, στρογγυλές μπάλες. Τοποθετούμε σε καθαρή πιατέλα, σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα).
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας και ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Όταν ροδίσει, προσθέστε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκεπάστε. Τοποθετήστε σε ζεστό φούρνο, στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ ή 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για άλλα 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο