Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου – Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΜια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου - Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda
spot_img

Η συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup»

Έχουμε ακούσει για σούπες που πολεμούν το κρυολόγημα, αλλά για σούπες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου όχι και τόσο συχνά. Κι όμως, μια συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup» (Η πιο δυνατή σούπα λαχανικών).

«Ένας στους δύο Ιάπωνες θα νοσήσει από καρκίνο και ένας στους τρεις ανθρώπους θα πεθάνει από καρκίνο. Αυτό ακούγεται σαν πραγματικός φόβος για τον καρκίνο. Ίσως κάποιοι αναγνώστες θα σκεφτούν: «Υπάρχει πραγματικά τρόπος να αποτραπεί ένας τόσο τρομερός καρκίνος μόνο πίνοντας σούπα λαχανικών;»», φέρεται να λέει ο συγγραφέας, σύμφωνα με απόσπασμα που παραθέτει ο ιστότοπος The Epoch Times.

O καθηγητής Maeda, παγκοσμίου φήμης επιστήμονας και υποψήφιoς για το Νόμπελ Χημείας 2016, έχει πραγματοποιήσει έρευνες και πολλές μελέτες στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό. Από την έρευνά του κατέληξε πως πράγματι η κατανάλωση σούπας λαχανικών μπορεί  να αποτρέψει τον καρκίνο.

Το πιο καταπληκτικό είναι πως αυτή η θαυματουργή σούπα είναι εύκολη στην προετοιμασία, καθώς χρειάζεται μόνο τέσσερα βασικά συστατικά: κρεμμύδι, καρότο, κολοκύθα και λάχανο. Επιπλέον, είναι γεμάτη με φυτοχημικά που μπορούν να ενισχύσουν την ανοσία και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα. Οπότε, αν Ε θέλετε να βοηθήσετε κάποιον με διάγνωση καρκίνου ή απλά να φάτε υγιεινά, αυτή η σούπα αρμόζει σε κάθε περίπτωση. Ακολουθεί η συνταγή της.

Συνταγή

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Συστατικά:

  • ¼ κρεμμύδι / 45 γρ
  • 1 μέτριο καρότο / 40 γρ
  • 1 μέτριο ασκαλώνιο / 10 γρ
  • 1 ξυλάκι Σέλινο / 25 γρ
  • 1 κ.γ. Ελαιόλαδο / 15 ml
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους 1 ίντσας / 100 γρ.
  • 1/10 κεφάλι Λάχανο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια / 80 γρ
  • 2½ φλιτζάνι. Νερό / 600 ml
  • Προαιρετικά: αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρεμμύδι σε κομμάτια (μεγέθους μιας μπουκιάς). Μαζί με το κρεμμύδι, κόψτε σε φέτες καρότο και σέλινο.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύφι, το σέλινο και σοτάρετε μέχρι να βγάλει άρωμα. Προσθέστε την κολοκύθα, το σκόρδο και το λάχανο και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τις γεύσεις σας. Προσθέστε νερό και αφήστε τη να πάρει μια βράση. (Σημείωση: Προσαρμόστε την ποσότητα του νερού για να ταιριάζει στα γούστα σας.)
  • Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε ως έχει ή πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί, για να γίνει βελουτέ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα