Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου – Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΜια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου - Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda
spot_img

Η συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup»

Έχουμε ακούσει για σούπες που πολεμούν το κρυολόγημα, αλλά για σούπες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου όχι και τόσο συχνά. Κι όμως, μια συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup» (Η πιο δυνατή σούπα λαχανικών).

«Ένας στους δύο Ιάπωνες θα νοσήσει από καρκίνο και ένας στους τρεις ανθρώπους θα πεθάνει από καρκίνο. Αυτό ακούγεται σαν πραγματικός φόβος για τον καρκίνο. Ίσως κάποιοι αναγνώστες θα σκεφτούν: «Υπάρχει πραγματικά τρόπος να αποτραπεί ένας τόσο τρομερός καρκίνος μόνο πίνοντας σούπα λαχανικών;»», φέρεται να λέει ο συγγραφέας, σύμφωνα με απόσπασμα που παραθέτει ο ιστότοπος The Epoch Times.

O καθηγητής Maeda, παγκοσμίου φήμης επιστήμονας και υποψήφιoς για το Νόμπελ Χημείας 2016, έχει πραγματοποιήσει έρευνες και πολλές μελέτες στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό. Από την έρευνά του κατέληξε πως πράγματι η κατανάλωση σούπας λαχανικών μπορεί  να αποτρέψει τον καρκίνο.

Το πιο καταπληκτικό είναι πως αυτή η θαυματουργή σούπα είναι εύκολη στην προετοιμασία, καθώς χρειάζεται μόνο τέσσερα βασικά συστατικά: κρεμμύδι, καρότο, κολοκύθα και λάχανο. Επιπλέον, είναι γεμάτη με φυτοχημικά που μπορούν να ενισχύσουν την ανοσία και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα. Οπότε, αν Ε θέλετε να βοηθήσετε κάποιον με διάγνωση καρκίνου ή απλά να φάτε υγιεινά, αυτή η σούπα αρμόζει σε κάθε περίπτωση. Ακολουθεί η συνταγή της.

Συνταγή

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Συστατικά:

  • ¼ κρεμμύδι / 45 γρ
  • 1 μέτριο καρότο / 40 γρ
  • 1 μέτριο ασκαλώνιο / 10 γρ
  • 1 ξυλάκι Σέλινο / 25 γρ
  • 1 κ.γ. Ελαιόλαδο / 15 ml
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους 1 ίντσας / 100 γρ.
  • 1/10 κεφάλι Λάχανο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια / 80 γρ
  • 2½ φλιτζάνι. Νερό / 600 ml
  • Προαιρετικά: αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρεμμύδι σε κομμάτια (μεγέθους μιας μπουκιάς). Μαζί με το κρεμμύδι, κόψτε σε φέτες καρότο και σέλινο.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύφι, το σέλινο και σοτάρετε μέχρι να βγάλει άρωμα. Προσθέστε την κολοκύθα, το σκόρδο και το λάχανο και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τις γεύσεις σας. Προσθέστε νερό και αφήστε τη να πάρει μια βράση. (Σημείωση: Προσαρμόστε την ποσότητα του νερού για να ταιριάζει στα γούστα σας.)
  • Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε ως έχει ή πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί, για να γίνει βελουτέ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα