Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βρώμη στο ψήσιμο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠώς να χρησιμοποιήσετε τη βρώμη στο ψήσιμο
spot_img

Ποια είναι τα μειονεκτήματα στη χρήση βρώμης κατά το ψήσιμο.

Η ταπεινή βρώμη είναι στην πραγματικότητα κάτι σαν υπερτροφή – απίστευτα καλή για την υγεία, ευέλικτη και εκτός από παραδοσιακό πρωινό, είναι επίσης ένα φανταστικό συστατικό για όλα τα είδη αρτοποιίας.

- Advertisement -

Η βρώμη προσθέτει φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα καθώς και μια ευπρόσδεκτη μαστιχωτή ή εύθρυπτη υφή, η οποία μπορεί να δώσει μια εντελώς νέα διάσταση στα αγαπημένα σπιτικά γλυκά. Έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, πράγμα που σημαίνει ότι οτιδήποτε φτιάχνεται με αυτήν μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, πράγμα πολύ καλύτερο από τη γρήγορη αύξηση του σακχάρου που βιώνετε μετά την κατανάλωση κέικ, μπισκότων ή ψίχουλα φτιαγμένα με πιο επεξεργασμένα, λιγότερο υγιεινά συστατικά.

Επιπλέον, η βρώμη είναι και vegan και φυσικά χωρίς γλουτένη (αλλά ελέγξτε την ετικέτα, επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης κατά τη διαδικασία καλλιέργειας και συγκομιδής). Αλλά επειδή είναι ένα τόσο μοναδικό συστατικό, μερικές φορές το ψήσιμο με βρώμη μπορεί να είναι δύσκολο.

Επειδή η βρώμη είναι λιγότερο επεξεργασμένη, απορροφά λιγότερη υγρασία. Δεν θα βοηθήσει τη ζύμη σας να δέσει, αλλά θα προσθέσει γεύση και υφή σε ένα ψημένο προϊόν.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Φόρουμ γνώσεων για τα αρτοσκευάσματα, τα ψωμιά με υπερβολική περιεκτικότητα σε βρώμη δεν είναι τόσο σταθερά. Ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί ένα άρωμα με πικρή γεύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρτοποιοί διευκρινίζουν ότι το ψωμί ή τα ψωμάκια βρώμης περιέχουν «μόνο» 20% προϊόν βρώμης.

Όποιος ψήνει με αλεύρι βρώμης θα πρέπει να το συνδυάζει με άλλα αλεύρια δημητριακών που περιέχουν γλουτένη, όπως συμβουλεύει το φόρουμ γνώσεων. Ως συστατικό, η βρώμη μπορεί να κάνει τα αρτοσκευάσματα πιο ζουμερά, για παράδειγμα σε γλυκές συνταγές όπως τα muffins ή το ψωμί μπανάνας .

Οι νιφάδες βρώμης είναι επίσης ιδανικές ως τραγανή επικάλυψη που αναπτύσσει ελαφρά ψημένα αρώματα κατά το ψήσιμο. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με λιναρόσπορο και σουσάμι, για παράδειγμα. Ωστόσο, οι νιφάδες μικρών φύλλων είναι πιο κατάλληλες για πασπάλισμα ή ρολό, επειδή κολλάνε καλύτερα στην κρούστα. Οι νιφάδες μεγάλων φύλλων μπορεί να είναι πολύ ξηρές για διακόσμηση και πέφτουν πιο γρήγορα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα