Σάββατο, 4 Ιανουαρίου, 2025
10.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο ψωμί σε φριτέζα αέρα

ΑρχικήΝέαΠώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο ψωμί σε φριτέζα αέρα
spot_img

Φρέσκο, ​​σπιτικό ψωμί με τραγανή κρούστα και απαλό εσωτερικό

Η αναζήτηση γρήγορων λύσεων μαγειρικής για υγιεινά και θρεπτικά φαγητά έχει γίνει σχεδόν αυτοσκοπός την σημερινή εποχή.

Η παρασκευή ψωμιού σε φριτέζα αέρα είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να φέρετε τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά στοιχεία του ζεστού ψωμιού στο τραπέζι σας, ακόμη κι να δεν σκαμπάζετε πολλά περί μαγειρικής.

Οφέλη από την παρασκευή ψωμιού σε φριτέζα αέρα

Σε σύγκριση με τους συμβατικούς φούρνους, οι φριτέζες αέρα θερμαίνονται πολύ γρήγορα και μαγειρεύουν πιο γρήγορα, εξοικονομώντας ενέργεια.

Ο ζεστός αέρας μέσα σε μια φριτέζα κάνει το ψωμί να αποκτήσει τραγανή κρούστα σαν να πρόκειται για ψωμί από αρτοποιείο και χωρίς τα συντηρητικά και τα ανθυγιεινά πρόσθετα. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη ψωμιού, όλα με την ίδια συσκευή. Η φριτέζα αέρος έχει αντικολλητική επιφάνεια και έτσι καθαρίζεται πιο γρήγορα από έναν παραδοσιακό φούρνο.

Βάλτε φαντασία προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και τυρί στη ζύμη σας και πάμε να καταπλήξουμε τα πλήθη!

Η τέλεια συνταγή ζύμης για ψωμί στην φριτέζα αέρα

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

1. Συνδυάστε τα ξηρά υλικά: Ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Προσθέστε υγρά υλικά: Ρίξτε σταδιακά χλιαρό νερό και ελαιόλαδο στο μείγμα μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

3. Ζημώστε ελαφρά: Σε αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πλάθετε τη ζύμη σας σε στρογγυλό καρβέλι ή ρολό. Χαράξτε την κορυφή με ένα μαχαίρι δημιουργώντας κάποιο σχέδιο.

4. Προθερμάνετε τη φριτέζα σας στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου πέντε λεπτά. Ο χρόνος προθέρμανσης είναι σημαντικός και αν χάσετε αυτό το βήμα, το ψωμί σας μπορεί να αρχίσει να ψήνεται πολύ αργά.

5. Ψήστε το ψωμί σας

Τοποθετήστε τη διαμορφωμένη ζύμη στο καλάθι της φριτέζας αέρα. Ψήνετε στους 200°C για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ψωμί. Θα πρέπει να δημιουργεί κούφιους ήχους όταν χτυπάτε στον πάτο. Αφού το ψήσετε, το βγάζετε από τον φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει στη σχάρα για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο, ώστε να σβήσει ο ατμός και η εξωτερική κρούστα να παραμείνει τραγανή. Όταν κρυώσει σε επίπεδο που θα το έκανε εύκολο στο χειρισμό, κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το με βούτυρο, μαρμελάδα ή το αγαπημένο σας άλειμμα.

Περισσότερες συμβουλές

  • Προσθέστε βότανα, τυρί ή μπαχαρικά στη ζύμη σας για ενίσχυση της γεύσης
  • Μην γεμίζετε υπερβολικά το καλάθι της φριτέζας: Ψήστε τα κομμάτια της ζύμης χωριστά για να ψηθούν ομοιόμορφα
  • Παρατηρήστε προσεκτικά: Οι φριτέζες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την αποτελεσματικότητα , αλλά το να προσέχετε το ψωμί θα αποτρέψει το υπερβολικό ψήσιμο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους για να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες στο ψωμί σας και να το κάνετε καλύτερο για το έντερο σας καθώς και για τη γενική υγεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο