Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σορβικό οξύ στα τρόφιμα: Μυστικά και ψέματα.

ΑρχικήΟικιακάΣορβικό οξύ στα τρόφιμα: Μυστικά και ψέματα.
spot_img

cibum team

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το πιο σύνηθες συντηρητικό, το σορβικό οξύ, που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες για την παράταση της ζωής των τροφίμων και την προστασία τους από τους  μικροοργανισμούς. Πολλά είναι όμως και αυτά που δεν έχουν ειπωθεί. Ποια η θέση των επιστημόνων, των κρατικών φορέων και των βιομηχανιών και τι πρέπει να πιστέψει ο καταναλωτής; Οι επαγγελματίες τροφίμων υποστηρίζουν ότι είναι το πιο αθώο συντηρητικό χωρίς επιπτώσεις και συνέπειες για την υγεία παράλληλα όμως η βιομηχανία τροφίμων δέχεται διαχρονικά, επιθέσεις, κυρώσεις και πρόστιμα για την εκτεταμένη χρήση του. Και εν κατακλείδι πόσο αθώα είναι μία ουσία που στην ελεύθερη μορφή της, σε σκόνη, ερεθίζει τα μάτια, την αναπνευστική οδό και σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα τρόφιμα προκαλεί κνησμό και στοματικό ερεθισμό,   αλλά παρόλα αυτά η  EFSA (European Food Safety Authority)  αλλά και ο Ελληνικός κώδικας τροφίμων και ποτών δίνει το πράσινο φως για την χρήση του?

Ο ΕΦΕΤ επιβάλει κυρώσεις όχι μόνο για εκτεταμένη χρήση του σερβικού οξέως αλλά και για την ΜΗ χρήση του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα