Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι να προσέχετε όταν τρώτε έξω-Τα μυστικά ενός κριτικού εστιατορίων

ΑρχικήΟικιακάΤι να προσέχετε όταν τρώτε έξω-Τα μυστικά ενός κριτικού εστιατορίων
spot_img

cibum team

Υπάρχουν πολύ μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να επηρεάσουν ένα – κατά τα άλλα απολαυστικό – γεύμα, ανεξάρτητα από το πόσο νόστιμο ήταν το φαγητό σας.

Για να αποφύγετε μια κακή γευστική εμπειρία φαγητού, ένας κριτικός εστιατορίου αποκάλυψε τις κορυφαίες συμβουλές του για το φαγητό έξω.

Ερευνήστε την επιλογή σας

Υπάρχουν νέα εστιατόρια που δημιουργούν θόρυβο; Τότε ρίξτε τους ματιά.

Αν ταξιδεύετε σε κάποιο νέο μέρος, δείτε τι έχουν να πουν οι οδηγοί και οι online κριτικές για τα εστιατόρια της περιοχής. Λίγη έρευνα θα σημαίνει ότι πιθανόν να κάνετε και τελικά καλή επιλογή.

Δείτε το μενού στο διαδίκτυο

Είναι ένα επικό μενού που παραμένει σταθερό;

Αυτό τείνει να με απογοητεύσει – προτιμώ ένα μικρότερο μενού που αλλάζει τακτικά, καθώς αυτό μπορεί να υποδηλώνει έναν σεφ που προμηθεύεται προσεκτικά τα υλικά, παραμένει δημιουργικός στην κουζίνα και μαγειρεύει τα πάντα από την αρχή.

Από την εμπειρία μου, είναι πιο πιθανό να συναντήσετε «έτοιμα»  πιάτα σε μεγαλύτερα μενού που δεν αλλάζουν ποτέ.

Ελέγξτε την υποδοχή και την εξυπηρέτηση

Όταν μπαίνετε στο εστιατόριο, μένετε περιμένοντας για ώρα ή κάποιος σας χαιρετά, ακόμα κι αν είναι απλώς για να πει: «Θα είμαι μαζί σου σε ένα λεπτό»;

Είναι ο σερβιτόρος σας φιλικός και είναι καλά οργανωμένη η ομάδα του εστιατορίου;

Υπάρχει άμεσα προσωπικό εκεί όταν το χρειάζεστε; Είναι ο ρυθμός εξυπηρέτησης πολύ γρήγορος, πολύ αργός ή ακριβώς σωστός; Όλα αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να «ζυγίσετε».

Παρατηρείστε τον χώρο γύρω σας

Είναι το εστιατόριο ευχάριστος χώρος;

Τι το κάνει ευχάριστο: διακόσμηση, διάσταση τραπεζιών, γενικός θόρυβος;

Φαίνεται ότι όλοι περνούν καλά;

Ελέγξτε τις επιλογές των συστατικών

Υπάρχουν εποχικά υλικά στο μενού;

Αυτό υποδηλώνει ότι δίνεται προσοχή στην προμήθεια και ότι το μενού εξελίσσεται με τις εποχές.

Ελέγχεται το όνομα των προμηθευτών στο μενού; Εστιάζει το μενού σε εξαιρετικά τοπικά υλικά; Εκτός από τα ειδικά συστατικά, που πρέπει να έρθουν από πιο μακριά, προτιμώ να βλέπω υλικά που είναι της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό δεν είναι καλό μόνο για το περιβάλλον – είναι επίσης συχνά ένδειξη φρεσκάδας και ποιότητας.

Κάντε ερωτησεις

Εάν το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί σωστά, θα του έχει δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσει τα πιάτα του μενού, ώστε να μπορούν να μιλήσουν με εμπεριστατωμένη άποψη για το τι και πώς είναι – γι’ αυτό ζητήστε τη γνώμη και τις συμβουλές τους.

Ζητήστε συστάσεις για κρασί

Είναι ο σερβιτόρος ή ο σομελιέ σας ενημερωμένος και εξυπηρετικός;

Ιδανικά, θέλετε να μπορούν να κάνουν υπέροχες προτάσεις για το κρασί, που θα ανεβάσουν την απόλαυσή σας από το γεύμα σας στο επόμενο επίπεδο.

Σε ένα εστιατόριο με υψηλή βαθμολογία, κάποτε ρώτησα τι θα πρότεινε ο σερβιτόρος να πάει με το γεύμα μου και μου είπε απλά: «Οποιοδήποτε από τα λευκά».

Περιμένετε κάτι λίγο πιο χρήσιμο από αυτό!

Τσεκάρετε το ψωμί

Φαίνεται να είναι αγοραστό;

Το ιδανικό ψωμί είναι χειροποίητο και σερβίρεται φρέσκο ​​από τον φούρνο – αν και αξίζει να σημειωθεί ότι το ψωμί που αγοράζεται σε ψημένα ρολά θα έρχεται επίσης συχνά ζεστό.

Απολαύστε το γεύμα σας

Μην ξεχνάτε ότι είστε εδώ για να απολαύσετε το γεύμα σας – οπότε χαλαρώστε και απολαύστε.

Παρατηρήστε πόσο καλά τα συστατικά αλληλοσυμπληρώνονται. είναι οι γεύσεις και τα καρυκεύματα καλά ισορροπημένα;

Υπάρχει μια ευχάριστη, αρμονική σειρά γεύσεων ή το γεύμα έχει λίγο επίπεδη γεύση; Τι γίνεται με τις υφές – είναι ένα ευχάριστο μείγμα; Είναι όλα μαγειρεμένα με ακρίβεια ή ενδεχομένως έχουν μαγειρευτεί λιγότερο ή περισσότερο απ’ ότι πρέπει; Είναι το κρέας ζουμερό και τρυφερό; Είναι το ψάρι σφιχτό, φρέσκο ​​και χωρίς κόκαλα;

Πάνω απ ‘όλα, σας αρέσει; Περνάτε καλά; Είτε τα πιάτα είναι πιστές εκδόσεις κλασικών είτε δημιουργικές νέες εφευρέσεις, πρέπει να είναι ικανοποιητικά και αξέχαστα για τους σωστούς λόγους.

Αφήστε χώρο για επιδόρπιο

Συνήθως αφήνω χώρο για ένα επιδόρπιο γιατί αυτό μπορεί να αποκαλύψει πολλά για ένα εστιατόριο.

Πηγή: mirror.co.uk

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο