Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το χειρότερο γλυκαντικό που μπορείτε να βάλετε στον καφέ σας

ΑρχικήΟικιακάΤο χειρότερο γλυκαντικό που μπορείτε να βάλετε στον καφέ σας
spot_img

cibum team

Είναι πλέον γνωστό, ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης έχει αυξηθεί, ταυτόχρονα με την ραγδαία άνοδο στην αναζήτηση υγιεινών τροφίμων.

Αν και τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν μια ιδιαίτερη επίγευση, η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη για αρκετό κόσμο που αποφασίζει να αντικαταστήσει τη ζάχαρη με διαιτητικά υποκατάστατα, εντούτοις πολύ συχνά περιλαμβάνονται σε διαιτητικά μενού. Μερικά όμως από αυτά τα γλυκαντικά, όχι μόνο δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους αλλά είναι και επικίνδυνα για την υγεία.

Η γαστρίτιδα ή φλεγμονή του στομάχου μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από άβολα και ανησυχητικά συμπτώματα: από φούσκωμα, έμετο ή απώλεια της όρεξης. Ενώ, όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία για πολύ καιρό, μπορεί να προκαλέσει ανησυχητικά αποτελέσματα.

Προκαλείται συχνότερα από βακτηριακές λοιμώξεις και παλινδρόμηση και μπορεί να επιδεινωθεί τρώγοντας όξινα ή φλεγμονώδη τρόφιμα, όπως γαλακτοκομικά, γλουτένη και γλυκά ή επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά.

Ένα από αυτά τα όξινα ποτά είναι ο καφές, σύμφωνα με τους επιστήμονες. «Υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση καφέ, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο μειονέκτημα – είναι γεμάτο με οξύ, και το οξύ αυξάνει τη φλεγμονή, προκαλεί ερεθισμό και σας αποστραγγίζει από τα απαραίτητα μέταλλα που χρειάζεστε  (ψυχικά και σωματικά) για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας», τονίζει ο  Δρ.Daryl Gioffre.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εξουδετερώσετε τα οξέα, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, χωρίς ενδοιασμούς».

Ο καφές έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία στην απλούστερη μορφή του, με κυριότερα από αυτά την υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών. Ωστόσο, όταν γεμίζετε καθημερινά ένα φλιτζάνι με γλυκαντικά και κρέμες, θα μπορούσε να ακυρώσει αυτά τα οφέλη. «Η ζάχαρη και οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι οι πιο τοξικοί παραβάτες του εντέρου επειδή καταστρέφουν το έδαφος», λέει ο Δρ Gioffre, «Η ζάχαρη διασπάται σε γαλακτικό οξύ, το οποίο είναι εξαιρετικά φλεγμονώδες και διαβρωτικό για το στομάχι».

Όταν τρώτε πάρα πολύ ζάχαρη για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργεί διαρρέουσες τρύπες στο έντερό σας, γεγονός που δίνει ελεύθερη είσοδο σε όλα τα είδη τοξινών, μούχλας, μύκητα και πρωτεϊνών. Όταν το έντερό σας είναι ευάλωτο σε τέτοια πράγματα, μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, από το πεπτικό σας σύστημα, την ανοσολογική λειτουργία και την ψυχική υγεία.

Ο Δρ Gioffre λέει ότι ένας από τους χειρότερους παραβάτες που εντοπίζονται συχνότερα σε κρέμες και γλυκαντικά καφέ είναι η σουκραλόζη. «Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η σουκραλόζη μπορεί να μειώσει τα υγιή βακτήρια του εντέρου σας έως και 50%», λέει, «Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διασπάται κατά τη διαδικασία της πέψης, έτσι φτάνει στο παχύ έντερο εντελώς άθικτο. Τα βακτήρια του εντέρου πεθαίνουν. Συσσωρεύεται επίσης στα λιπώδη κύτταρα».

Για να μειώσετε τον κίνδυνο φλεγμονής του εντέρου και του στομάχου, κοιτάξτε προσεκτικά τις γλυκαντικές ουσίες και τις κρέμες που αγοράζετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν αυτό το συστατικό.

Επιπλέον, έρευνα του Keck School of Medicine στο USC, που μελέτησε τις επιδράσεις που μπορεί να έχει η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών στην όρεξη για φαγητό, έδειξε πως η κατανάλωση της σουκραλόζης, μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για φαγητό, ιδιαίτερα σε γυναίκες και άτομα με παχυσαρκία. 

Ο Δρ Gioffre έχει μερικές συστάσεις για το τι μπορείτε να προσθέσετε στον καφέ αντί για γλυκαντικά, για να μεγιστοποιήσετε το όφελος. «Μέταλλα  που καταπολεμούν τα οξέα, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το όξινο ανθρακικό νάτριο και το ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων, όχι μόνο μειώνουν την επιθυμία για ζάχαρη, αλλά επίσης αποτρέπουν τον ερεθισμό και την παλινδρόμηση». Προτείνει τα έλαια καρύδας ως υγιή φυτικά συμπληρώματα καφέ που βοηθούν στην καταστολή της πείνας, χορταίνουν και παρέχουν ενέργεια και καύσιμο για το σώμα.

Στο τέλος της ημέρας, δεν χρειάζεται να κόψετε τον καφέ για να φτάσετε στη βέλτιστη υγεία. Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε στο πώς πίνετε τον καφέ σας.

Η αποφυγή κρεμών και σακχάρων με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, συγκεκριμένα σουκραλόζη, είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη που προκύπτουν από την καθημερινή κατανάλωση καφέ.

Πληροφορίες από:shefinds.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο