ΑρχικήΟικιακάΦάτε σαρδέλες… καταπολεμούν την ημικρανία!

Φάτε σαρδέλες… καταπολεμούν την ημικρανία!

cibum team

Η ημικρανία είναι μια συχνή μορφή χρόνιου πονοκεφάλου, αλλά είναι πιο περίπλοκη από έναν απλό πονοκέφαλο.

Μπορεί να κρατήσει ώρες (σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και μέρες).

- Advertisement -

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την κατέταξε στις κορυφαίες δέκα αιτίες μακροχρόνιας ανικανότητας για άνδρες και γυναίκες, καθώς προσβάλλει πάνω από 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η κατανάλωση μεσογειακής διατροφής που περιέχει πολλά λιπαρά ψάρια θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας ημικρανιών σε άτομα που υποφέρουν από αυτά, δείχνουν έρευνες.

- Advertisement -

Μια πρόσφατη, στο British Medical Journal, η οποία έγινε σε γυναίκες, έδειξε πως η αύξηση πρόσληψης ω-3 λιπαρών μειώνει τον χρόνο διάρκειας των ημικρανιών και τη συχνότητα εμφάνισής τους, αν και δεν είχε αξιοσημείωτη μείωση στην ένταση των πονοκεφάλων.

Ακόμη λιγότερες μέρες ημικρανίας μηνιαίως παρουσίασαν όσοι, παράλληλα, με την αύξηση των ω-3, μείωση την πρόσληψη των ω-6 λιπαρών.

- Advertisement -

Φάτε, λοιπόν, σαρδέλες να… γλιτώσετε!

 

 

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους