Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να φτιάξετε γάλα βρώμης στο σπίτι εύκολα

ΑρχικήΟικιακάΠώς να φτιάξετε γάλα βρώμης στο σπίτι εύκολα
spot_img

cibum team

Το σώμα μας απαιτεί βασικές βιταμίνες και μέταλλα για βέλτιστη απόδοση και το γάλα βρώμης περιέχει πολλά θρεπτικά οφέλη, που θα σας κάνουν να το εξετάσετε ως εναλλακτική για το κανονικό γάλα ή κάποιο άλλο φυτικό γάλα.

Το γάλα βρώμης περιέχει βιταμίνες Β, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Έχει επίσης υψηλότερο ποσοστό διαιτητικών ινών και σύνθετων υδατανθράκων σε σύγκριση με άλλα είδη γάλακτος.

- Advertisement -

Η βρώμη είναι 100% ολικής αλέσεως και είναι εμπλουτισμένη με φυτική πρωτεΐνη, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

Πώς να φτιάξετε γάλα βρώμης στο σπίτι εύκολα

Για να φτιάξετε γάλα βρώμης, προσθέστε 1 φλιτζάνι βρώμη και 4 φλιτζάνια νερό σε ένα μπλέντερ στη υψηλή ταχύτητα.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις μπορείτε να προσθέστε λίγο αλάτι, δύο χουρμάδες, εκχύλισμα βανίλιας, κακάο ή ακόμη και κανέλα.

Αφήστε το στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στραγγίστε το υγρό μέσα από ένα λεπτό πανί, καθαρό μπλουζάκι ή πετσέτα κουζίνας για καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν γίνει σωστά, αυτή η τεχνική αποδίδει απαλό και κρεμώδες γάλα βρώμης, που είναι ιδανικό είτε για να το πιείτε σκέτο είτε για προσθήκη σε καφέ, τσάι, αρτοσκευάσματα, γκρανόλα, τηγανίτες και πολλά άλλα!

Διατηρείται στο ψυγείο έως 5 ημέρες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα