Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να φτιάξετε γάλα βρώμης στο σπίτι εύκολα

ΑρχικήΟικιακάΠώς να φτιάξετε γάλα βρώμης στο σπίτι εύκολα
spot_img

cibum team

Το σώμα μας απαιτεί βασικές βιταμίνες και μέταλλα για βέλτιστη απόδοση και το γάλα βρώμης περιέχει πολλά θρεπτικά οφέλη, που θα σας κάνουν να το εξετάσετε ως εναλλακτική για το κανονικό γάλα ή κάποιο άλλο φυτικό γάλα.

Το γάλα βρώμης περιέχει βιταμίνες Β, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Έχει επίσης υψηλότερο ποσοστό διαιτητικών ινών και σύνθετων υδατανθράκων σε σύγκριση με άλλα είδη γάλακτος.

Η βρώμη είναι 100% ολικής αλέσεως και είναι εμπλουτισμένη με φυτική πρωτεΐνη, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

Πώς να φτιάξετε γάλα βρώμης στο σπίτι εύκολα

Για να φτιάξετε γάλα βρώμης, προσθέστε 1 φλιτζάνι βρώμη και 4 φλιτζάνια νερό σε ένα μπλέντερ στη υψηλή ταχύτητα.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις μπορείτε να προσθέστε λίγο αλάτι, δύο χουρμάδες, εκχύλισμα βανίλιας, κακάο ή ακόμη και κανέλα.

Αφήστε το στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στραγγίστε το υγρό μέσα από ένα λεπτό πανί, καθαρό μπλουζάκι ή πετσέτα κουζίνας για καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν γίνει σωστά, αυτή η τεχνική αποδίδει απαλό και κρεμώδες γάλα βρώμης, που είναι ιδανικό είτε για να το πιείτε σκέτο είτε για προσθήκη σε καφέ, τσάι, αρτοσκευάσματα, γκρανόλα, τηγανίτες και πολλά άλλα!

Διατηρείται στο ψυγείο έως 5 ημέρες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο