Ένα κοινό τρόφιμο υπόσχεται να κάνει το θαύμα
Ταψιά: Ίσως ο μεγαλύτερος μπελάς της κουζίνας… Όσο κι αν τα καθαρίζεις μετά από μια – δυο χρήσεις ξαναλερώνονται απίστευτα και θέλουν τρίψιμο! Σαν να το κάνουν το επίτηδες.
Ξεχάστε τα σφουγγάρια και τα σύρματα, λέει το Tasting Table και προτείνει έναν απίθανο τρόπο που υπόσχεται να κάνει τα ταψιά σαν καινούρια! Αρκεί να κόψετε μια πατάτα στη μέση να τη βουτήξετε σε υγρό απορρυπαντικό και αλάτι ή μαγειρική σόδα και να τρίψετε ελαφρά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκολάτα Ντουμπάι: Γιατί και από ποιους απαγορεύτηκε η πώλησή της – Φυλάκιση έως έξι μήνες στους παραβάτες
Πώς η πατάτα κάνει το θαύμα;
Οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικό οξύ , το οποίο μερικές φορές πωλείται στην καθαρή του μορφή ως ουσία για αφαίρεση σκουριάς. Όταν αυτό έρχεται σε επαφή με τη σκουριά, δημιουργεί μια ουσία που ονομάζεται οξαλικός σίδηρος, ο οποίος μπορεί εύκολα να ξεπλυθεί με νερό και σαπούνι.
Η προσθήκη υγρού απορρυπαντικού θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το λίπος, ενώ το αλάτι και η μαγειρική σόδα θα κάνουν απολέπιση στην επιφάνεια των δίσκων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παράνομο Ψάρεμα: Ποσότητα μαμούθ ολοθούριων στην Ηγουμενίτσα – Η αξία τους ξεπερνά τις €100.000
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτή είναι η πιο θανατηφόρα τροφιμογενής ασθένεια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Η μέθοδος της μεμβράνης;
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τυλίξετε τα ταψιά σε μεμβράνη φαγητού κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού πρώτα τα αλείψετε με πάστα μαγειρικής σόδας και βραστού νερού πριν που επίσης λειτουργεί εξαιρετικά.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βυθίσετε τα ταψιά σας σε ζεστό, σαπουνόνερο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν καθαρίσετε τη βρωμιά. Αυτό λειτουργεί, αλλά απαιτεί πολύ χώρο στον νεροχύτη.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το φρούτο με τη μικρότερη ποσότητα ζάχαρης