cibum team
Η ανακάλυψη του τυριού είχε προηγηθεί της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας. Παρόλο που τα πρώτα στοιχεία για την παρασκευή τυριού εντοπίζονται στο 5.500 π.Χ., οι ιστορικοί θεωρούν ότι το τυρί ανακαλύφθηκε αρχικά τυχαία: είναι πιθανό ότι η τυροκομία πρωτοεμφανίστηκε μέσα σε όργανα ζώων που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση γάλακτος.
Η ιστορία έρχεται από το πρώτο εργοστάσιο τυροκομίας στον κόσμο, το οποίο άνοιξε στην Ελβετία το 1815. Η εκβιομηχάνιση της τυροκομίας εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ανοίγουν εργοστάσια σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε μεγάλη παραγωγή τυριού παγκοσμίως. Από τότε, το τυρί ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ένα πολιτιστικό βασικό προϊόν σε όλο τον κόσμο – με μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμη, από το τσένταρ μέχρι το γκούντα και το καμεμπέρ.
Για να γιορτάσει την Ημέρα των Εραστών του Τυριού , η ομάδα μάρκετινγκ του Oxford University Press δημιούργησε ένα κουίζ που θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε μια σημαντική ερώτηση: εάν ήσασταν τυρί τι είδος τυριού θα ήσασταν; Η απάντηση που θα πάρετε για το εάν είστε, φέτα, γραβιέρα, κασέρι, mozzarella, chedar, brie, gooda,parmesan, cottage ή gorgonzola, εξαρτάται από τον χαραχτήρα σας, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα και άλλες παραμέτρους της προσωπικότητάς σας, αρκεί βέβαια να είστε ειλικρινείς!
Για να κάνετε το κουίζ πατήστε ΕΔΩ
Πηγή: OUPblog