Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι το μέλι τρούφας από το οποίο δημιουργήθηκε νέο φυσικό γλυκαντικό;

ΑρχικήΟικιακάΤι είναι το μέλι τρούφας από το οποίο δημιουργήθηκε νέο φυσικό γλυκαντικό;
spot_img

Προτείνεται ως φυσική λύση στην απαίτηση των καταναλωτών για μειωμένη πρόσληψη ζάχαρης

Η τρούφα είναι ένα μανιτάρι που φυτρώνει στο έδαφος γύρω από τα δέντρα. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι τρούφας, αλλά το πιο πολύτιμο είδος είναι η Μαύρη Τρούφα. Οι τρούφες θεωρούνται ένα από τα πιο πολυτελή φαγητά στον κόσμο και είναι πολύ ακριβά. Έχουν μια έντονη γήινη γεύση που θεωρείται πολύ νόστιμη. Είναι επίσης πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και βιταμινών.

Γιατί είναι ακριβή η τρούφα;

Οι τρούφες απαντώνται κυρίως σε περιοχές με μεγάλο δάσος. Αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος κοντά στις ρίζες των δέντρων, ιδιαίτερα των βελανιδιών. Έχουν ένα πικάντικο άρωμα, το οποίο ανιχνεύεται από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ή χοίρους. Μόλις εντοπιστεί, ο Κυνηγός Τρούφας πρέπει να σκάψει προσεκτικά τις βραβευμένες τρούφες. Επίσης, υπάρχει μια σύντομη περίοδος για το κυνήγι της τρούφας γιατί πρέπει να συλλέγονται το χειμώνα όταν είναι πιο ώριμες. Βασικά, η σπανιότητα και η μεγάλη ζήτηση για τρούφες είναι που τις καθιστούν τόσο ακριβές.

Τι είναι το μέλι τρούφας και πού το χρησιμοποιούμε;

Το μέλι τρούφας είναι μια σπάνια λιχουδιά που εκτιμάται από τους βασιλιάδες και τις βασίλισσες εδώ και αιώνες. Σε αντίθεση με το λάδι τρούφας, το μέλι τρούφας παρασκευάζεται από αληθινές τρούφες. Το μέλι συλλέγεται και στη συνέχεια εμποτίζεται με τις λεπτές τρούφες. Αυτό δίνει στο μέλι τη μοναδική του γήινη γεύση και άρωμα. Αυτό το εμποτισμένο μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά πιάτα, από ζυμαρικά μέχρι σαλάτες. Θα προσθέσει βάθος στα αγαπημένα σας πιάτα και θα τα ξεπεράσει. Είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε πιατέλα τυριού. Το μέλι τρούφας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του κανονικού μελιού ή μπορεί να περιχυθεί πάνω από τα τρόφιμα πριν το σερβίρισμα. Έχει πλούσια γεύση που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Μέλι τρούφας τώρα και σε γλυκαντικό

Καθώς η μείωση της ζάχαρης γίνεται κορυφαία προτεραιότητα για τους καταναλωτές, οι παρασκευαστές τροφίμων να αναζητούν εναλλακτικές, φυσικές λύσεις για να δώσουν γλύκα στα προϊόντα τους.

Ο προμηθευτής προϊόντων διατροφής MycoTechnology με έδρα το Κολοράντο των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει ένα νέο γλυκαντικό με Μέλι Τρούφας, μια φυσική γλυκιά πρωτεΐνη που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τη μείωση της χρήσης ζάχαρης χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, να είναι οικονομικό σε τιμή και να μην επιβαρύνει την υγεία όπως άλλα εναλλακτικά γλυκαντικά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από την εταιρεία και διεξήχθη από τον Όμιλο Brightfield, η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα στοιχείο που θέλουν να μειώσουν οι Αμερικανοί στη διατροφή τους, με το 75% των ερωτηθέντων να εκφράζουν την επιθυμία για πιο εύγευστες μη θερμιδικές επιλογές.

 Τα ευρήματα υπογραμμίζουν ένα κρίσιμο κενό στην αγορά, καθώς μόνο το 31 τοις εκατό των καταναλωτών που μειώνουν αυτήν τη στιγμή την πρόσληψη ζάχαρης στρέφονται σε γλυκαντικά χωρίς θερμίδες, με πολλούς να αναφέρουν τη δυσαρέσκεια με τη γεύση ως κύριο αποτρεπτικό παράγοντα.

«Αυτή η έρευνα καταδεικνύει τη σαφή ζήτηση στην αγορά για νέα, ελκυστικά γλυκαντικά που προέρχονται από τη φύση», δήλωσε η Caroline Schwarzman, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της MycoTechnology.

Μετά την επίτευξη πολλών ορόσημων τεχνικής και ασφάλειας, ο προμηθευτής προϊόντων διατροφής συνεχίζει να κλιμακώνει την παραγωγή και συνεργάζεται με εταιρείες τροφίμων και ποτών για να φέρει στην αγορά το γλυκαντικό τρούφας μελιού.

«Οι καινοτόμες τεχνολογίες ζύμωσης μας επέτρεψαν να στοχεύσουμε κοινές προκλήσεις, δημιουργώντας ένα προφίλ καθαρής γλυκύτητας με αποδεδειγμένη απόδοση ασφάλειας και πεπτικότητας και χαμηλό κόστος χρήσης», ισχυρίζεται ο Δρ Ranjan Patnaik, CTO της MycoTechnology.

«Αυτή η νέα λύση έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες ανησυχίες των καταναλωτών, παρέχοντας μια ευκαιρία στους καινοτόμους τροφίμων και ποτών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να ξεχωρίσουν στο ράφι».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο