Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι γεύση έχει η ακατέργαστη σοκολάτα;

ΑρχικήΝέαΤι γεύση έχει η ακατέργαστη σοκολάτα;
spot_img

O καρπός κακάο απέχει μακράν σε γεύση από την κλασική σοκολάτα που όλοι αγαπάμε.

Οι σπόροι κακάο είναι η ακατέργαστη μορφή της αγαπημένης σε όλους, σοκολάτας, όμως έχουν μια τελείως διαφορετική γεύση από αυτήν. Η γεύση της σοκολάτας που όλοι γνωρίζουμε, προκύπτει από πολλά στάδια επεξεργασίας καθώς και προσθήκης γλυκαντικών. Ο αρχικός καρπός είναι αρκετά πιο φρουτώδης σε γεύση.

   Ο καρπός του κακάο είναι μακρόστενος, σαν μια μικρότερη προσομοίωση μπάλας αμερικανικού ποδοσφαίρου, περίπου όσο το χέρι ενός ενήλικα, και μπορεί να είναι κόκκινος ή και κίτρινος. Το εξωτερικό του φρούτου αποτελείται από σκληρό κέλυφος, το οποίο μπορεί να κοπεί με ένα οδοντωτό μαχαίρι κουζίνας.

   Μέσα στο κέλυφος υπάρχουν δύο διαφορετικά βρώσιμα μέρη, μόνο το ένα από τα οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή σοκολάτας, οι σπόροι, οι οποίοι είναι κατανεμημένοι σε σειρές, ο καθένας στο μέγεθος ενός μεγάλου φασολιού. Γύρω από κάθε σπόρο και γεμίζοντας τον υπόλοιπο χώρο στον καρπό υπάρχει ένας λευκός φρουτώδης πολτός, ο οποίος κατα την παρασκευή σοκολάτας απορρίπτεται. Ο Craig Hepworth, δοκίμασε ακατεργαστο καρπο κακάο και μοιράζεται την εμπειρία του στο FloridaFruitGeek.

   “Για να φάτε φρούτα κακάο, ρίχνετε έναν από αυτούς τους σπόρους που καλύπτονται με πολτό στο στόμα σας και ρουφάτε τη γλυκιά σάρκα από τον σπόρο”, λέει. “Ο πολτός έχει μια υπέροχη σύνθετη φρουτώδη και γλυκόξινη γεύση, με νότες εσπεριδοειδών, μάνγκο, ίσως και ανανά. Η σάρκα μου θυμίζει πολύ τα πολύπλοκα φρουτώδη μείγματα σε μια cherimoya και atemoya, τροπικά φρούτα του γένους Annona. Μερικές φορές υπάρχει μια νότα γεύσης σοκολάτας μαζί με όλες τις φρουτώδεις γεύσεις στον πολτό”. Όταν βέβαια δοκίμασε τον ίδιο το σπόρο, η σοκολάτα ήταν εκεί. “Δαγκώνετε τον σπόρο και βιώνετε την εκρηκτική γεύση της σοκολάτας στην αγνή, αδάμαστη, αδιάλυτη μορφή της. Αυτό το υλικό είναι ισχυρό, είναι πικρό, δεν είναι καθόλου γλυκό, αλλά έχει έντονη γεύση σοκολάτας/κακάο. Εάν έχετε φάει ποτέ τις ωμές μύτες κακάο που πωλούνται σε ξηρή μορφή, αυτό είναι πολύ κοντά στη γεύση, αν και αυτοί που είναι φρέσκοι από τα φρούτα έχουν επίσης απαλή υφή και γεύση ξηρού καρπού”,συνέχισε.

  Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν μπορούν όλοι να τρώνε τους σπόρους του καρπού του κακάο, αλλά μερικοί αγαπούν τη γεύση των ακατέργαστων σπόρων κακάο και η εμπειρία της κατανάλωσης φρούτων κακάο, κόκκων και σάρκας φρούτων ταυτόχρονα, είναι το “απόγειο της εμπειρίας σοκολάτας“, όπως υποστηρίζουν και οι λάτρεις του κακάο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο