Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το CNN υμνεί τη γαστρονομία της Σίφνου και τη ρεβυθάδα!

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤο CNN υμνεί τη γαστρονομία της Σίφνου και τη ρεβυθάδα!
spot_img

22-24 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

«Η Σίφνος είναι το νησί της γαστρονομίας και της παράδοσης», σύμφωνα με το νέο αφιέρωμα του CNN Βραζιλίας https://viagemegastronomia.cnnbrasil.com.br/destinos/a-pacata-sifnos-um-tesouro-grego-escondido-no-mar-egeu/.

Ο δημοσιογράφος που επισκέφτηκε το Κυκλαδίτικο νησί, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Σίφνου, δηλώνει εντυπωσιασμένος με τη φύση, τα μοναστήρια που αντέχουν στο χρόνο, την αγγειοπλαστική και τη ρεβυθάδα, και αναδεικνύει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που ενώνει όλα τα στοιχεία του προορισμού.

Το φετινό, 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022 στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα θα έχει επετειακό και διεθνή χαρακτήρα. «Μια από τις δημοφιλέστερες γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ελλάδας “επιστρέφει” στη Σίφνο ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας», δηλώνει η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, που εφέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Δήμο Σίφνου και με τη στήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων.

Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, άλλων περιοχών της Ελλάδας και ξένων χωρών, όπως της Γαλλίας, του Βελγίου, της Κίνας, του Μαρόκου και του Περού, θα «συναντηθούν» στη Σίφνο. Ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες θα παρασκευάζουν και θα παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους, προσφέροντας μοναδικά εδέσματα στους επισκέπτες. Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα «Τσελεμεντάκια», θα συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους. Το φεστιβάλ θα διαρκεί καθημερινά 18:00 – 21:30 και τη «σκυτάλη» θα παίρνουν παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Κατά τις πρωινές ώρες, μαγειρέματα παραδοσιακών εδεσμάτων θα πραγματοποιηθούν σε παραλίες του νησιού, δίπλα στη θάλασσα. Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά κερασμένα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο