Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To κόλπο αποθήκευσης τροφίμων του 18ου αιώνα που διατηρεί τα μήλα φρέσκα για μήνες (βίντεο)

ΑρχικήΟικιακάTo κόλπο αποθήκευσης τροφίμων του 18ου αιώνα που διατηρεί τα μήλα φρέσκα για μήνες (βίντεο)
spot_img

Διατηρήστε τα μήλα σας φρέσκα για μήνες με αυτό το ιστορικό τέχνασμα

Όταν ψωνίζουμε φρούτα είναι φυσικό να διαλέγουμε τα πιο ώριμα και ζουμερά τα οποία, ωστόσο, μπορεί να αλλοιωθούν γρήγορα με αποτέλεσμα να πεταχτούν πριν προλάβουμε να τα καταναλώσουμε. Τα μήλα, για παράδειγμα, εάν δεν αποθηκευτούν σωστά, μπορεί να σαπίσουν πρόωρα.

- Advertisement -

Οι άνθρωποι στα του 1700 είχαν επινοήσει μια εξαιρετική μέθοδο για να τα διατηρήσουν φρέσκα – ένα κόλπο που σε μεγάλο βαθμό έχουμε ξεχάσει και κακώς! Η γυναίκα που μοιράστηκε αυτή τη συμβουλή ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα μήλα μπορούν να παραμείνουν ζουμερά και τραγανά για αρκετούς μήνες. Αποκάλυψε τα ευρήματά της στο κανάλι της στο YouTube : «The Acadian Garden and Apothecary». «Ένας υπέροχος τρόπος για να διατηρείτε υγιεινά τρόφιμα χωρίς κονσερβοποίηση, αφυδάτωση ή ψύξη», όπως αναφέρει στην περιγραφή του βίντεο.

Για να διατηρήσετε το μήλο σας, πρέπει στην αρχική του μορφή να είναι “τέλειο” μήλο – χωρίς μώλωπες, χωρίς κοψίματα, χωρίς ζημιά από έντομα και το στέλεχος πρέπει επίσης να είναι άθικτο. Το μήλο πρέπει να συσκευάζεται σε ξηρό, αεριζόμενο υλικό, όπως πριονίδι, άμμο ή εφημερίδα και στη συνέχεια να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από πατάτες, καθώς εκπέμπουν αέριο που θα κάνει τα μήλα να ωριμάσουν.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική με φρέσκα μήλα που έχουν μαζευτεί από οπωρώνα, αντί για εκείνα που αγοράζονται από το κατάστημα, τα οποία μπορεί να έχουν ψεκαστεί με χημικές ουσίες που επηρεάζουν τη διαδικασία ωρίμανσης. Η αποθήκευση των μήλων χωριστά τυλιγμένα σε εφημερίδα μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή ενός σάπιου μήλου από το να χαλάσει τα υπόλοιπα.

Αυτό συμβαίνει επειδή εάν ένα μήλο χαλάσει, το αιθυλένιο που απελευθερώνει θα επηρεάσει τα άλλα μήλα – που σημαίνει ότι τα μήλα σας θα μπορούσαν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα