Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μυστικό για τέλειο μπέικον κρύβεται στον … νεροχύτη

ΑρχικήΟικιακάΤο μυστικό για τέλειο μπέικον κρύβεται στον ... νεροχύτη
spot_img

Ένα viral βίντεο στο TikTok μας δείχνει το κόλπο!

Μήπως κι εσείς δεν μπορείτε να πετύχετε στο σπίτι τις τέλειες, τραγανές φέτες μπέικον που βλέπετε στα πρωινά των ξενοδοχείων; Ένα viral βίντεο στο TikTok μας δείχνει το κόλπο!

Ξεκινάτε βάζοντας το μπέικον σε ένα κρύο τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο νερό – τόσο ώστε να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού. Ανάβετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.

«Ο λόγος για τον οποίο το μαγείρεμα του μπέικον στο νερό λειτουργεί τόσο καλά είναι ότι η προσθήκη του νερού διατηρεί τις αρχικές θερμοκρασίες μαγειρέματος χαμηλές και ήπιες, έτσι ώστε το κρέας να διατηρεί την υγρασία του. Αν ξεκινήσουμε με πολύ ζεστή φωτιά το λίπος παραμένει λευκό και «λαστιχένιο». Με αυτόν τον τρόπο, το μπέικον γίνεται τραγανό αντί να καίει», εξηγεί στους θεατές ο σεφ του Let’s Eat UK .

«Για ιδιαίτερα λιπαρά κομμάτια μπέικον, το λίπος που χύνεται στο τηγάνι θα το ψήσει μέχρι το τέλος αφού εξατμιστεί το νερό, αλλά για πιο αδύνατους τύπους μπέικον, θα χρειαστεί να προσθέσετε λάδι λίγο πριν εξατμιστεί τελείως το νερό», συμπληρώνει.

Το κόλπο διασφαλίζει ότι “το μπέικον σας είναι τρυφερό και τραγανό, όχι στεγνό και εύθραυστο”, συμφωνεί και το America’s Test Kitchen, που δοκίμαστε το κόλπο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο