Ένα viral βίντεο στο TikTok μας δείχνει το κόλπο!
Μήπως κι εσείς δεν μπορείτε να πετύχετε στο σπίτι τις τέλειες, τραγανές φέτες μπέικον που βλέπετε στα πρωινά των ξενοδοχείων; Ένα viral βίντεο στο TikTok μας δείχνει το κόλπο!
Ξεκινάτε βάζοντας το μπέικον σε ένα κρύο τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο νερό – τόσο ώστε να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού. Ανάβετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
- Δείτε ακόμη: Ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)
«Ο λόγος για τον οποίο το μαγείρεμα του μπέικον στο νερό λειτουργεί τόσο καλά είναι ότι η προσθήκη του νερού διατηρεί τις αρχικές θερμοκρασίες μαγειρέματος χαμηλές και ήπιες, έτσι ώστε το κρέας να διατηρεί την υγρασία του. Αν ξεκινήσουμε με πολύ ζεστή φωτιά το λίπος παραμένει λευκό και «λαστιχένιο». Με αυτόν τον τρόπο, το μπέικον γίνεται τραγανό αντί να καίει», εξηγεί στους θεατές ο σεφ του Let’s Eat UK .
«Για ιδιαίτερα λιπαρά κομμάτια μπέικον, το λίπος που χύνεται στο τηγάνι θα το ψήσει μέχρι το τέλος αφού εξατμιστεί το νερό, αλλά για πιο αδύνατους τύπους μπέικον, θα χρειαστεί να προσθέσετε λάδι λίγο πριν εξατμιστεί τελείως το νερό», συμπληρώνει.
Το κόλπο διασφαλίζει ότι “το μπέικον σας είναι τρυφερό και τραγανό, όχι στεγνό και εύθραυστο”, συμφωνεί και το America’s Test Kitchen, που δοκίμαστε το κόλπο.