Ο σωστός τρόπος ήταν απλώς θέμα… κοινής λογικής
Κάθε τόσο μαθαίνουμε για κάποιες πρακτικές που αφορούν το καθαρισμό, την κουζίνα και το μαγείρεμα που φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα κάναμε τόσα χρόνια ακολουθώντας το παράδειγμα της μαμάς ή της γιαγιάς.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να μία άλλη μία. Αφορά το τρίψιμο του τυριού για τα μακαρόνια στον τρίφτη που είναι μάλιστα πιο γρήγορη και λιγότερο επιβαρυντική για τις αρθρώσεις των χεριών μας!
Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος;
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από βιντεάκια που μας διδάσκουν τον σωστό και τόσο προφανή τρόπο τριψίματος του τυριού. Και τι δείχνουν; Ότι αντίθετα με αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια, δεν κρατάμε τον τρίφτη σε κάθετη θέση αλλά τον ξαπλώνουμε σε ένα πιάτο ή μία επιφάνεια κοπής.
Το τυρί τρίβεται γρηγορότερα με ευκολότερη για εμάς κίνηση και το σημαντικότερο μένει μέσα στον τρίφη ώστε να μπορούμε να το μεταφέρουμε πάνω από τη μακαρονάδα μας!
Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι δε χρειάζεται να βάλουμε μυική δύναμη αρκεί το βάρος του σώματός μας. Είναι δηλαδή κοινή λογική!