Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί ορισμένοι δεν περιλαμβάνουν τα σύκα στη vegan διατροφη τους;

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΓιατί ορισμένοι δεν περιλαμβάνουν τα σύκα στη vegan διατροφη τους;
spot_img

Που βασίζεται αυτός ο ισχυρισμός και πως σχετίζεται η επικονίαση;

    Ο βιγκανισμός ουσιαστικά αποτελεί ένα τρόπο ζωής που στόχο έχει να ελαχιστοποιήσει την εκμετάλλευση και τη σκληρότητα στα ζώα και επεκτείνεται εκτός από τη διατροφή, σε ένδυση και γενικότερη στάση ζωής. Συνεπώς οι vegan διατροφή δεν περιλαμβάνει οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό και τα παράγωγα του, όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης το μέλι είναι ένα από αυτά τα προϊόντα που θεωρείται μη vegan, καθώς λέγεται πως η εμπορικη καλλιέργεια του μπορεί να βλάψει την υγεία των μελισσών.

   Τι γίνεται όμως με τα σύκα και γιατί ορισμένοι τα περιλαμβάνουν στα μη vegan προϊόντα αφού είναι φυτική τροφή; Τα σύκα είναι φρούτο της Νοτιοδυτικής Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ή αποξηραμένα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μια καλή πηγή φυτικών ινών και περιέχουν μικρές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, καλίου, χαλκού και ορισμένων βιταμινών Β. Η διαδικασία επικονίασης τους ωστόσο και η αναπτυξιακή διαδικασία που υφίστανται τα σύκα πριν φτάσουν στην ωριμότητα, για κάποιους τα βγάζει εκτός μιας vegan διατροφής.

   Τα σύκα ξεκινούν ως ένα κλειστό ανεστραμμένο λουλούδι. Το σχήμα του λουλουδιού τους εμποδίζει να βασίζονται στις μέλισσες ή στον άνεμο για να διαδώσουν τη γύρη τους με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν άλλα λουλούδια. Αντίθετα, τα σύκα πρέπει να βασίζονται στη βοήθεια των σφηκών επικονιαστών για την αναπαραγωγή. Κοντά στο τέλος της ζωής της, μια θηλυκή σφήκα θα σέρνεται μέσα από το μικροσκοπικό άνοιγμα της ανεστραμμένης συκιάς για να γεννήσει τα αυγά της. Θα σπάσει τις κεραίες και τα φτερά της στη διαδικασία, και πεθαίνει λίγο αργότερα. Στη συνέχεια, το σώμα της χωνεύεται από ένα ένζυμο μέσα στο σύκο, ενώ τα αυγά της ετοιμάζονται να εκκολαφθούν. Μόλις το κάνουν, οι αρσενικές προνύμφες ζευγαρώνουν με θηλυκές προνύμφες, οι οποίες στη συνέχεια σέρνονται έξω από το σύκο, με γύρη συνδεδεμένη στο σώμα τους, για να συνεχίσουν τον κύκλο ζωής και των δύο ειδών.

  Επειδή τα σύκα είναι το αποτέλεσμα του θανάτου μιας σφήκας, μερικοί άνθρωποι προτείνουν ότι αυτό το φρούτο δεν πρέπει να θεωρείται vegan. Τούτου λεχθέντος, τα σύκα βασίζονται στις σφήκες για να αναπαραχθούν, όπως ακριβώς οι σφήκες βασίζονται στα σύκα για να το κάνουν.

Αυτή η συμβιωτική σχέση είναι που επιτρέπει και στα δύο είδηνα επιβιώσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των vegans, δεν παρομοιάζουν αυτή τη διαδικασία με εκμετάλλευση ή σκληρότητα ζώων, καθώς είναι ένας κύκλος ζωής που θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα κι αν σταματήσουμε να τα καταναλώνουμε. Συνεπώς δεν συνεπάγεται με εκμετάλλευση ζώων, ως εκ τούτου τα θεωρούν vegan. 

   Σύμφωνα με Βρετανική έρευνα, υπολογίζεται πως η vegan διατροφή εχει αυξηθει κατά 350% τα τελευταία 10 χρόνια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα