Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η δημοτικότητα της plant based σοκολάτας αυξάνεται σταθερά

ΑρχικήΝέαΗ δημοτικότητα της plant based σοκολάτας αυξάνεται σταθερά
spot_img

Έρευνα που διεξήχθη από τον Barry Callebaut, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές σοκολάτας και κακάο υψηλής ποιότητας στον κόσμο, αποκάλυψε ότι σημαντικός αριθμός καταναλωτών είναι πρόθυμοι να δοκιμάζουν φυτική σοκολάτα κατά καιρούς, την ώρα που ο κλάδος συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα τρεις στους τέσσερις (74%) ερωτηθέντες, ηλικίας 18 έως 44 ετών, ισχυρίζονται ότι τρώνε περιστασιακά φυτική σοκολάτα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Millennials και η Gen Z (ηλικίας 18 έως 44 ετών) είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν ενεργά μια φυτική διατροφή, με έξι στους δέκα (60%) να αναμένουν από τις επωνυμίες τροφίμων να προσφέρουν μια φυτική επιλογή έναντι τεσσάρων στους δέκα (43%) στη Gen X και τους Baby Boomers (ηλικίας 45 έως 75 ετών). Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι το ένα τρίτο (34%) των παγκόσμιων καταναλωτών είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για μια επιλογή φυτικής προέλευσης.

Κατά μέσο όρο, τέσσερις στους δέκα καταναλωτές παγκοσμίως λένε ότι καταναλώνουν περισσότερα φυτικά προϊόντα τους τελευταίους 12 μήνες. Όσον αφορά το μέλλον, σχεδόν οι μισοί (44%) καταναλωτές σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αυξήσουν την κατανάλωση φυτικών προϊόντων, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός αυξάνεται σε τρεις στους τέσσερις (72%) στους flexitarians.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα βασικά κίνητρα που κρίθηκαν ικανά για να δοκιμάσει κανείς φυτική σοκολάτα ήταν η υγεία (43%), η γεύση (41%) και η ποικιλία στη διατροφή, δηλαδή το να δοκιμάσει κανείς κάτι νέο (34%). Οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή και την καλή διαβίωση των ζώων βρέθηκαν πολύ πιο κάτω στην κατάταξη.

Μόνο το 12% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε δοκιμάσει προϊόντα φυτικής προέλευσης εξαιτίας τροφικών αλλεργιών. Από την άλλη πλευρά, τα βασικά εμπόδια παγκοσμίως για την κατανάλωση φυτικής σοκολάτας είναι: οι ανησυχίες για τη γεύση (28%), η τιμή (25%), ενώ ένα ποσοστό 19% απάντησε ότι δεν γνωρίζει αρκετά γύρω από το θέμα.

«Διάφορες έρευνες σε καταναλωτές δείχνουν ότι η φυτική σοκολάτα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι καταναλωτές σήμερα περιμένουν από κάθε επωνυμία να προσφέρει μια φυτική επιλογή και καλωσορίζουν μια ποικιλία σε γεύσεις και υφή», δήλωσε στο New Food Magazine η Sofia Popova, Διευθύντρια Μάρκετινγκ EMEA στον όμιλο Barry Callebaut.

«Για πολλές μάρκες σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων, το ταξίδι μόλις τώρα ξεκινά. Ένα ράφι ζαχαροπλαστικής ή μπισκότων σήμερα απέχει πολύ από τα γιαούρτια, τα γάλατα ή τα παγωτά, όσον αφορά τις επιλογές φυτικής προέλευσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτόν τον Veganuary θα ανοίξουμε ένα pop-up κατάστημα για να απευθύνουμε κάλεσμα στις επωνυμίες να εξερευνήσουν τι γεύση μπορεί να έχει η επόμενη φυτική καινοτομία τους».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο