Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία τροφίμων: Μύκητας δίνει γεύση λίπους στα υποκατάστατα κρέατος!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΤεχνολογία τροφίμων: Μύκητας δίνει γεύση λίπους στα υποκατάστατα κρέατος!
spot_img

Η εύρεση του σωστού υποκατάστατου λίπους αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη βιομηχανία των plant-based προϊόντων.

Η Mycorena, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων που είναι γνωστές για τη μυκοπρωτεΐνη της, ανακοινώνει τώρα την τελευταία πρωτοποριακή καινοτομία της, χρησιμοποιώντας μύκητες.

Για πρώτη φορά στη βιομηχανία των φυτικών προϊόντων τροφίμων, η σουηδική εταιρεία λανσάρει ένα μοναδικό συστατικό λίπους με βάση τους μύκητες, δημιουργώντας ένα αισθητηριακό προφίλ που παρόμοιο μπορείτε να βρείτε και σε μια ..ζουμερή μπριζόλα. Παρουσιάζει ένα νέο και ανώτερο συστατικό, που μπορεί να ενισχύσει τη γεύση όπως το λίπος στο ζωικό κρέας, φτάνοντας τα υποκατάστατα κρέατος στο επόμενο επίπεδο.

Η εύρεση του σωστού υποκατάστατου λίπους έχει αποδειχθεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη βιομηχανία των plant-based προϊόντων. Μέχρι τώρα, άλλα φυτικά προϊόντα δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν την πολυπλοκότητα και τα περιζήτητα χαρακτηριστικά του ζωικού λίπους που είναι απαραίτητα π.χ. στην εμπειρία της κατανάλωσης μιας μπριζόλας. Αυτό συμβαίνει επειδή η γεύση στην μπριζόλα σας δεν βρίσκεται στο ίδιο το κρέας αλλά στο λίπος που το περιβάλλει.

«Το θέμα είναι ότι η γεύση του ζωικού λίπους απελευθερώνεται όταν μαγειρεύουμε το κρέας, διασκορπίζοντας με τη σειρά του τις γεύσεις του για να δώσει αυτή τη γευστική εμπειρία ολόκληρου του κρέατος», εξηγεί ο Δρ Paulo Teixeira, Chief Innovation Officer στη Mycorena.

Τα προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά τώρα, χρησιμοποιούν απλά φυτικά έλαια ως συστατικά λίπους, όπως έλαιο καρύδας και κραμβέλαιο. Το πρόβλημα είναι, ότι αυτά λιώνουν γρήγορα κατά το μαγείρεμα και έχουν μια πολύ πιο επίπεδη απελευθέρωση γεύσεων σε σύγκριση με τα ζωικά προϊόντα κρέατος. Ως εκ τούτου, η επίτευξη μεγαλύτερης πολυπλοκότητας σε αυτόν τον τομέα είναι επιτακτική για την επίτευξη φυτικών προϊόντων εναλλακτικών του κρέατος, που παρέχουν στους καταναλωτές την επιθυμητή εμπειρία.

Με τη δύναμη των μυκήτων και την ιδιόκτητη τεχνολογία της, η εταιρεία θα προσφέρει τώρα στη βιομηχανία των φυτικών προϊόντων ένα νέο συστατικό, που επιτρέπει την απελευθέρωση της γεύσης, όπως γίνεται και με το ζωικό λίπος όταν μαγειρεύεται. Η εταιρεία ήδη ασχολείται με την εφαρμογή του στις τρέχουσες συνταγές τροφίμων, όπως μπιφτέκια με βάση τη μυκοπρωτεΐνη, φιλέ κοτόπουλου και κομμένα κρέατα.

Αυτή η είδηση ανοίγει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για τη βιομηχανία και την ανάπτυξη του μελλοντικού «φυτικού» κρέατος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να ενσωματώσουμε τους πελάτες μας στο πρόγραμμα δοκιμών beta το συντομότερο δυνατόν. Εκεί, θα μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα λύση μας, ήδη μέσα στους επόμενους μήνες», λέει ο Δρ Paulo Teixeira, CIO της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο