Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βράσιμο ζυμαρικών: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι και δεν το ξέρουμε

ΑρχικήΝέαΒράσιμο ζυμαρικών: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι και δεν το ξέρουμε
spot_img

Δείτε τι φταίει και κολλάνε τα μακαρόνια σας!

Η προετοιμασία των ζυμαρικών φαίνεται απλή διαδικασία αλλά ένα μικρό λάθος μπορεί να χαλάσει πραγματικά την απόλαυση. Εάν τα ζυμαρικά κολλήσουν μεταξύ τους, ολόκληρο το πιάτο καταστρέφεται. Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας Steffen Henssler έχει μια σημαντική συμβουλή που θα κάνει τα ζυμαρικά μας πάντα απολαυστικά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό μαγειρέματος βοηθά στην αποφυγή του κολλήματος των ζυμαρικών. Αλλά σύμφωνα με τον Henssler, αυτό δεν είναι μόνο αναποτελεσματικό, αλλά και αντιπαραγωγικό. “Το λάδι απλώς επιπλέει πάνω από το νερό και καλύπτει τα ζυμαρικά όταν τα στραγγίζετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν σωστά με τη σάλτσα. Οπότε καλύτερα να μην το κάνετε”, συμβουλεύει ο Henssler τους followers του στο Instagram.

Το λάδι μπορεί να εμποδίσει τη συγκόλληση των ζυμαρικών βραχυπρόθεσμα, αλλά αφήνει τη σωστή απορρόφηση της σάλτσα. Πώς μπορείτε λοιπόν να διασφαλίσετε ότι τα ζυμαρικά γίνονται τέλεια; Ο Henssler συνιστά μια απλή μέθοδο: «Αυτό που πραγματικά βοηθάει είναι αρκετό νερό και περιστασιακό ανακάτεμα κατά το βράσιμο». Μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό μαγειρέματος δίνει στα μακαρόνια αρκετό χώρο για να κινούνται ελεύθερα και αποτρέπει αποτελεσματικά τη συγκόλλησή τους.

Αλλά η προσθήκη λαδιού δεν είναι το μόνο λάθος. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε λάθος:

  • χρησιμοποιείτε πολύ λίγο νερό
  • προσθέτετε πολύ λίγο αλάτι στο νερό
  • Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για πολλή ώρα
  • Ξεπλένετε τα μακαρόνια με κρύο νερό
  • Ανακατεύετε με ελαιόλαδο τα μαγειρεμένα ζυμαρικά
  • Αφήνετε τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι για πολλή ώρα

Αν αφήσετε τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι για πολλή ώρα αφού τα στραγγίσετε, θα χαλάσει υφή τους. Είναι καλύτερο να τα προσθέσετε απευθείας στη ζεστή σάλτσα. Τα ζυμαρικά μάλιστα απελευθερώνουν λίγο άμυλο στη σάλτσα και τη δένουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο