Δείτε τι φταίει και κολλάνε τα μακαρόνια σας!
Η προετοιμασία των ζυμαρικών φαίνεται απλή διαδικασία αλλά ένα μικρό λάθος μπορεί να χαλάσει πραγματικά την απόλαυση. Εάν τα ζυμαρικά κολλήσουν μεταξύ τους, ολόκληρο το πιάτο καταστρέφεται. Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας Steffen Henssler έχει μια σημαντική συμβουλή που θα κάνει τα ζυμαρικά μας πάντα απολαυστικά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | ΕΦΕΤ – Lidl Hellas: Σκουλήκια σε σοκολάτες – Το cibum είχε ενημερώσει από χθες το κοινό
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επικίνδυνα για την υγεία τα χάρτινα καλαμάκια – οι κατασκευαστές τα φλομώνουν σε χημικές ουσίες για να τα κάνουν ανθεκτικά στα υγρά
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το Υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας ξεμπροστιάζει τη Danone καταγγέλοντας νοθεία του γάλακτος με … νερό!
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό μαγειρέματος βοηθά στην αποφυγή του κολλήματος των ζυμαρικών. Αλλά σύμφωνα με τον Henssler, αυτό δεν είναι μόνο αναποτελεσματικό, αλλά και αντιπαραγωγικό. “Το λάδι απλώς επιπλέει πάνω από το νερό και καλύπτει τα ζυμαρικά όταν τα στραγγίζετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν σωστά με τη σάλτσα. Οπότε καλύτερα να μην το κάνετε”, συμβουλεύει ο Henssler τους followers του στο Instagram.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τα μικροπλαστικά στον αέρα βλάπτουν την πεπτική, αναπαραγωγική και αναπνευστική υγεία – Νέα μελέτη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προειδοποίηση για κινδύνους καρκίνου στα μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, όπως στα τσιγάρα
Το λάδι μπορεί να εμποδίσει τη συγκόλληση των ζυμαρικών βραχυπρόθεσμα, αλλά αφήνει τη σωστή απορρόφηση της σάλτσα. Πώς μπορείτε λοιπόν να διασφαλίσετε ότι τα ζυμαρικά γίνονται τέλεια; Ο Henssler συνιστά μια απλή μέθοδο: «Αυτό που πραγματικά βοηθάει είναι αρκετό νερό και περιστασιακό ανακάτεμα κατά το βράσιμο». Μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό μαγειρέματος δίνει στα μακαρόνια αρκετό χώρο για να κινούνται ελεύθερα και αποτρέπει αποτελεσματικά τη συγκόλλησή τους.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ελέγξτε στα ψυγεία σας: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι από κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας (φωτο)
Αλλά η προσθήκη λαδιού δεν είναι το μόνο λάθος. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε λάθος:
- χρησιμοποιείτε πολύ λίγο νερό
- προσθέτετε πολύ λίγο αλάτι στο νερό
- Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για πολλή ώρα
- Ξεπλένετε τα μακαρόνια με κρύο νερό
- Ανακατεύετε με ελαιόλαδο τα μαγειρεμένα ζυμαρικά
- Αφήνετε τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι για πολλή ώρα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Διατροφικό πείραμα: Δημοσιογράφος κατανάλωνε συνέχεια αυγά για μία εβδομάδα και έμεινε έκπληκτη με το αποτέλεσμα
Αν αφήσετε τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι για πολλή ώρα αφού τα στραγγίσετε, θα χαλάσει υφή τους. Είναι καλύτερο να τα προσθέσετε απευθείας στη ζεστή σάλτσα. Τα ζυμαρικά μάλιστα απελευθερώνουν λίγο άμυλο στη σάλτσα και τη δένουν.