Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπέροχο Αραβικό Σάμαλι… Με συνταγή γιατρού!!!

ΑρχικήΟικιακάΥπέροχο Αραβικό Σάμαλι... Με συνταγή γιατρού!!!
spot_img

cibum team


Ο γιατρός ειδικός παθολόγος, Αλέξανδρος Σερίφης φτιάχνει Αραβικό σάμαλι.

Ο γνωστός παθολόγος του Πειραιά Αλέξανδρος Σερίφης έχει πολλές ιδιότητες. Εκτός από ειδικός παθολόγος και πολύ αγαπητός στους ασθενείς του, είναι επίσης ερασιτέχνης κηπουρός, αλλά και πολύ ικανός μάγειρας. Ήρθε στην Ελλάδα από την Ιορδανία πριν από πολλά χρόνια φέρνοντας μαζί του τις πιο νόστιμες συνταγές της πατρίδας του. Σήμερα μας έφτιαξε και παρουσιάζει το καταπληκτικό γλυκό harisa δηλαδή το Αραβικό σάμαλι.

Ο ειδικός παθολόγος Αλέξανδρος Σερίφης στον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει φαγητά της Πατρίδας του

αραβικό σάμαλι

Του Αλέξανδρου Σερίφη*


Harisa (αραβικό σάμαλι)

ΥΛΙΚΑ.

  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη.
  • 1 ποτήρι γιαούρτι.
  • 1 κουταλάκι σόδα .
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη καρύδα.
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ροδόνερο.
  • Κανέλλα.
  • Άψητα αμύγδαλα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

2 ποτήρια ζάχαρη.

1 ποτήρι νερό και μισό λεμόνι.

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τη σόδα στο γιαούρτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ρίχνουμε και το ροδόνερο και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εννιαίο το μείγμα. Στην αρχή είναι σκληρό, όσο το ανακατεύουμε όμως τόσο μαλακώνει.

Κατόπιν απλώνουμε στον πάτο του ταψιού ταχίνι ίσα ίσα μία στρώση, για να μην κολλήσει το γλυκό στο ψήσιμο. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας στο ταψί. Απλώνουμε αρκετή κανέλα σε όλη την επιφάνεια και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα. Το ισιώνουμε και φτιάχνουμε κύβους με ένα μαχαίρι.Στη μέση κάθε κύβου τοποθετούμε ένα άψητο αμύγδαλο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία θέση του φούρνου στο 170 βαθμούς στο “πάνω-κάτω” για 15-20 λεπτά. Ταυτόχρονα βραζουμε το σιρόπι. -νερό ζάχαρη και λεμόνι- για τέσσερα λεπτά… το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στο γλυκό μας αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αν θέλουμε ξανατονίζουμε τις γραμμές γιατί μπορεί να “κολλήσουν” με το ψήσιμο.  Μόλις κρυώσει το harisa είναι έτοιμο για να προσφέρει απίστευτες απολαύσεις στην γεύση μας.

Καλή απόλαυση.

*Αλέξανδρος Σερίφης ειδικός παθολόγος


αραβικό σάμαλι

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο