Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιρλανδία: 7 επιχειρήσεις έκλεισαν μόνο το Νοέμβριο για ζητήματα ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙρλανδία: 7 επιχειρήσεις έκλεισαν μόνο το Νοέμβριο για ζητήματα ασφάλειας τροφίμων
spot_img

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) ανέστειλε τη λειτουργία 7 επιχειρήσεων το μήνα Νοέμβριο, για κακές συνθήκες υγιεινής, όπως για την παρουσία τρωκτικών στην κουζίνα.

Οι συνθήκες υγιεινής στα εστιατόρια είναι ένα μείζον ζήτημα της ασφάλειας τροφίμων. Αν και στην Ελλάδα λιγότερο συχνά θα δούμε να κλείνει ένα εστιατόριο για αυτό το λόγο, ωστόσο στην όχι και τόσο μακρινή μας Ιρλανδία έχουν κλείσει πολλά καταστήματα για αίτια που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων.

Μόνο το Νοέμβριο έκλεισαν 7 επιχειρήσεις από την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI), εξαιτίας καταγεγραμμένων παραβάσεων για την ασφάλεια των τροφίμων, του νόμου FSAI, 1998 και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2020).

Συγκεκριμένα, για παραβίαση του νόμου FSAI (1998) έκλεισαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

  • Το delicatessen κατάστημα Brambles Deli Café (Υπό έφεση), Λειτουργία στο Wells House and Garden Wells, Gorey, Co. Wexford
  • Η πιτσαρία Pizza Max, 64 Talbot Street, στο Δουβλίνο.
  • Τα καταστήματα τροφίμων και συσκευασιών Grandons Centra Sallybrook σε 3 τοποθεσίες, Sallybrook, Glanmire, Cork
  • Το εστιατόριο Waterfront Diner, Dundee St Johnston, Donegal

Επιπλέον, 3 εντολές κλεισίματος επιδόθηκαν βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επίσημοι έλεγχοι σε σχέση με τη νομοθεσία για τα τρόφιμα), 2020 στα ακόλουθα καταστήματα:

  • Το κινέζικο εστιατόριο Chef Thai & Chinese Takeaway, Unit 4, Coolmine Industrial Estate, Blanchardstown, Δουβλίνο
  • Civic Offices Canteen, Fishamble Street, Temple Bar, Δουβλίνο
  • Wasabi Sushi Bar (Άμεση διακοπή της παρασκευής και πώλησης σούσι και σασίμι), Μονάδα 5, Strand Centre, Strand Road, Portmarnock, Δουβλίνο

Ορισμένες από τις αιτίες για τις οποίες οι παραπάνω επιχειρήσεις έκλεισαν παραπέμπουν σε επεισόδιο του “Hell’s Kitchen”. Χαρακτηριστικά, μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν την παρουσία τρωκτικών στην κουζίνα, ακόμα και την ανεπαρκή αντιμετώπιση των παρασίτων και περιττώματα δίπλα σε μέρη που φυλάσσεται φαγητό.

Σχολιάζοντας τις εντολές κλεισίματος που εκδόθηκαν τον Νοέμβριο, η Δρ Pamela Byrne, Διευθύνων Σύμβουλος στον FSAI, είπε ότι είναι νομική απαίτηση για όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων να διαθέτουν ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων που να διασφαλίζει επίσης υψηλό επίπεδο ελέγχου των παρασίτων.

Λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις τροφίμων που εξυπηρετούνται με Εκτελεστές Διαταγές δημοσιεύονται στον ιστότοπο του FSAI.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα