Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FOOD DEFENSE BASICS I (eng)

ΑρχικήUncategorizedFOOD DEFENSE BASICS I (eng)
spot_img

Γνωρίζετε τις βασικές Αρχές Διαχείρισης  Άμυνας Τροφίμων;

Με τον όρο Άμυνα των Τροφίμων (Food Defense) εννοούμε την προστασία των τροφίμων από κακόβουλες πράξεις. Την σκόπιμη για παράδειγμα μόλυνση ή νοθεία από βιολογικούς, χημικούς, φυσικούς ή ακτινολογικούς παράγοντες που εισάγονται σε ένα τρόφιμο με σκοπό την πρόκληση βλάβης στον φυσικό καταναλωτή ή και την παραγωγό επιχείρηση.

Προκειμένου να αναπτυχθούν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων που να συμμορφώνονται με πρότυπα όπως τα BRC, IFS, FSSC22000 και πρόσφατα το ISO22000: 2018, απαιτείται από τις εταιρείες να συντάξουν και να εφαρμόζουν ένα αποτελεσματικό Σχέδιο Άμυνας Τροφίμων (Food Defense Plan).

Αν είστε έτοιμοι και θέλετε
να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας με ένα QUIZ πατήστε:

Αφιερώστε 5 λεπτά ανά QUIZ και

  1. επιβεβαιώστε το επίπεδο κατανόησης του εκάστοτε θέματος
  2. κατεβάστε αμέσως την βεβαίωση συμμετοχής σας (diploma) σε περίπτωση που έχετε σωστές >70% των απαντήσεων
  3. κατεβάστε τo quiz και χρησιμοποιείστε το στην επιχείρησή ή τον οργανισμό σας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα