Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FOOD DEFENSE BASICS I (eng)

ΑρχικήQuizFOOD DEFENSE BASICS I (eng)
spot_img

Γνωρίζετε τις βασικές Αρχές Διαχείρισης  Άμυνας Τροφίμων;

Με τον όρο Άμυνα των Τροφίμων (Food Defense) εννοούμε την προστασία των τροφίμων από κακόβουλες πράξεις. Την σκόπιμη για παράδειγμα μόλυνση ή νοθεία από βιολογικούς, χημικούς, φυσικούς ή ακτινολογικούς παράγοντες που εισάγονται σε ένα τρόφιμο με σκοπό την πρόκληση βλάβης στον φυσικό καταναλωτή ή και την παραγωγό επιχείρηση.

Προκειμένου να αναπτυχθούν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων που να συμμορφώνονται με πρότυπα όπως τα BRC, IFS, FSSC22000 και πρόσφατα το ISO22000: 2018, απαιτείται από τις εταιρείες να συντάξουν και να εφαρμόζουν ένα αποτελεσματικό Σχέδιο Άμυνας Τροφίμων (Food Defense Plan).

Αν είστε έτοιμοι και θέλετε
να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας με ένα QUIZ πατήστε:

Αφιερώστε 5 λεπτά ανά QUIZ και

  1. επιβεβαιώστε το επίπεδο κατανόησης του εκάστοτε θέματος
  2. κατεβάστε αμέσως την βεβαίωση συμμετοχής σας (diploma) σε περίπτωση που έχετε σωστές >70% των απαντήσεων
  3. κατεβάστε τo quiz και χρησιμοποιείστε το στην επιχείρησή ή τον οργανισμό σας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα