Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
9.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ροή Ενημέρωσης
Όλες οι ειδήσεις

ΑρχικήΡοή Ενημέρωσης

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ: Ο κύκλος εργασιών το 2024 έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις, ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης

Η συμβολή της βιταμίνης D, των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και της άσκησης στη διατήρηση της νεότητας.

Πώς η σαντιγί μπορεί να διατηρήσει το σχήμα της και να παραμείνει σταθερή για πολλές ώρες

Επιστήμονες τροφίμων βελτίωσαν τη σταθερότητα της σαντιγί χωρίς γαλακτοκομικά.

Πρόστιμο σε σουπερμάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στη Θεσσαλονίκη για απαίτηση υψηλότερης τιμής

Δύο προϊόντα είχαν υψηλότερη τιμή στο ταμείο από την αναγραφόμενη στο ράφι, κατά 25% και 20%.

Καταναλωτής βρήκε… ψείρες σε συσκευασμένο τρόφιμο από σουπερμάρκετ!

Τα πιο παράξενα ξένα σώματα που έχουν βρει οι καταναλωτές σε τρόφιμα σύμφωνα με έρευνα

Και μυαλό δεν βάζουν… Λουκέτο σε άλλα 11 εστιατόρια –  Απαράδεκτες παραβιάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων 

Τα εκτελεστικά εντάλματα που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο υπογραμμίζουν τις απαράδεκτες παραβιάσεις της νομοθεσίας με κατσαρίδες και ποντίκια στους χώρους τροφίμων

Nestlé: Υπεύθυνος Ασφάλειας Τροφίμων καταγγέλει τα νουντλς της Maggi ως μη ασφαλή

Ο επιστήμονας κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση πολλαπλών διατάξεων του νόμου για την ασφάλεια και τα πρότυπα τροφίμων (FSS Act), 2006

Άρρωστος με γρίπη; Τι πρέπει να κάνετε – Ποιοι δεν συνίσταται να παίρνουν ασπιρίνη

Πως να προφυλάξετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας - Πότε μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά ή το σχολείο.

Ξεκλειδώνοντας το μυστικό της γεύσης του λεμονιού: Επιγενετική του κιτρικού οξέος

Νέα έρευνα ανοίγει το δρόμο για ανώτερες ποικιλίες λεμονιού με βελτιωμένη γεύση και απήχηση στην αγορά.

Τι θα συμβεί εάν καταψύξετε ξανά ένα αποψυγμένο προϊόν

Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά ένα αποψυγμένο προϊόν;

Έτοιμα γεύματα για ενήλικες άνω των 60: Το “μυστικό” της επιτυχίας και εργαλείο μάρκετινγκ για τη βιομηχανία

 Νέα μελέτη βοηθά τη βιομηχανία τροφίμων στην παραγωγή έτοιμων γευμάτων για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Κοινή δήλωση 200 περιβαλλοντικών και αγροτικών οργανώσεων εναντίον των νέων γονιδιωματικών τεχνικών στις καλλιέργειες της ΕΕ

Οι οργανώσεις αντιτίθενται στο προσχέδιο της πρότασης που αγνοεί άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως η ιχνηλασιμότητα, η ανίχνευση και ταυτοποίηση, η συνύπαρξη ή οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι για τη φύση και την ανθρώπινη υγεία.

Τροφικές αλλεργίες: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε στα παιδιά

Οι τροφικές αλλεργίες ποικίλλουν από ήπιες έως σοβαρές. Σας υπενθυμίζουμε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Συναγερμός για επικίνδυνα συστατικά σε εισαγόμενα Αμερικανικά γλυκά και ποτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δημοφιλή αμερικανικά γλυκά και ανθρακούχα ποτά που περιέχουν δυνητικά επικίνδυνα συστατικά κατακλύζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας ανησυχίες για καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και υπερκινητικότητα στα παιδιά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img
Μετάβαση στο περιεχόμενο