Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
23.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Π. Κόκκαλης μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το ”Farm to Fork” και το Green Deal της ΕΕ

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Π. Κόκκαλης μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το ''Farm to Fork'' και το Green Deal της ΕΕ
spot_img
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης και μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος, Δημόσιας υγείας και ασφάλειας τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου, μιλώντας στο cibum.gr και την Ελένη Τσαγκά, ανέλυσε το πρόγραμμα European Green Deal και Farm2Fork (F2F).

O κ. Κόκκαλης αιτιολόγησε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της πράσινης και ψηφιακής γεωργίας. Η κλιματική κρίση είναι χειρότερη από την πανδημία του Κορωνοϊου, είπε ο κ. Κόκκαλης, τονίζοντας ότι  μόνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο πεθαίνουν 16.000 άνθρωποι λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες και τους δασμούς που θα επιβληθούν σε εισαγόμενα προϊόντα από χώρες με υψηλό αποτύπωμα άνθρακα, ενώ ανέλυσε τους λόγους και τον τρόπο προσαρμογής του αγροτικού κόσμου καθώς και το πλάνο εφαρμογής του green deal.

- Advertisement -

Η στρατηγική F2F, καταλήγει ο κ. Κόκκαλης, θα οδηγήσει σε τρόφιμα με λιγότερους χημικούς επιμολυντές, όπως περιβαλλοντικούς ρύπους, αλλά και αντιβιωτικά και υπολειμματικά φυτοπροστατευτικά.
    

Η στρατηγική F2F θα οδηγήσει σε τρόφιμα με λιγότερους χημικούς επιμολυντές, όπως περιβαλλοντικούς ρύπους, αλλά και αντιβιωτικά και υπολειμματικά φυτοπροστατευτικά.

farm 2 fork EU

Farm 2 Fork. Η νέα στρατηγική της ΕΕ στον αγροδιατροφικό τομέα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο