Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Κλωστάρι” ο Κονιτσιώτικος μπακλαβάς από την “Ήπειρος Γη”!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριο"Κλωστάρι" ο Κονιτσιώτικος μπακλαβάς από την "Ήπειρος Γη"!
spot_img

 Μια παραδοσιακή κονιτσιώτικη συνταγή μπακλαβά, που δεν υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας!

Από την ίδρυσή του το 1985, το ζαχαροπλαστείο “Ήπειρος Γη” έχει γίνει συνώνυμο της ποιότητας, της φρεσκάδας, της ποικιλίας και της πρωτοτυπίας στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με επικεφαλής τον Θωμά Νικολάου, που έχει διατηρήσει μια μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικών γλυκών (Κλωστάρι, Τσουμπέκι), που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές προτιμήσεις των πελατών της. Με έδρα τα Ιωάννινα– στο 10ο χλμ ΕΟ Ιωαννίνων – Κόνιτσας, η “Ήπειρος Γη” έχει αποκτήσει φήμη, για την αξέχαστη εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της.

Το ζαχαροπλαστείο ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του για την ποιότητα, τη φρεσκάδα και την ποικιλία των γλυκισμάτων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ζαχαροπλαστικής, όπως: patisserie, σιροπιαστά εδέσματα, σοκολατένιες δημιουργίες, παγωτά και εποχιακές σπεσιαλιτέ. Κάθε προϊόν είναι κατασκευασμένο με σχολαστική φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες απολαμβάνουν την καλύτερη γευστική εμπειρία.

Το ευγενικό και προσεκτικό προσωπικό, κάνει τα πάντα, για να παρέχει άψογη εξυπηρέτηση και κάθε επισκέπτης αισθάνεται ότι εκτιμάται. Το ζεστό και φιλικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τον καθαρό και περιποιημένο χώρο του καταστήματος δημιουργεί το τέλειο σκηνικό, για μια απολαυστική επίσκεψη. Είτε είστε τακτικός πελάτης είτε το επισκέπτεστε για πρώτη φορά, η ομάδα του “Ήπειρος Γη” προσπαθεί να κάνει την εμπειρία σας πραγματικά αξέχαστη.

Κάθε αγορά σας δίνει την ευκαιρία να αφεθείτε στην απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων της “Ήπειρος Γη”. Επιπλέον, το ζαχαροπλαστείο προσφέρει φρεσκοαλεσμένο καφέ, διαθέσιμο τόσο για take-away όσο και για κατανάλωση εντός του καταστήματος, καθώς και φρεσκοψημένες, παραδοσιακές πίτες.

Διαθέτει εξαιρετική υποδομή, εξοπλισμένη με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό. Σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ασκείται σχολαστικός έλεγχος, που εγγυάται τη δημιουργία ενός ανώτερου προϊόντος. Η επιλογή των συστατικών βασίζεται σε αυστηρά κριτήρια, με έμφαση στην απόκτηση των απαραίτητων πιστοποιητικών ποιότητας. Η κρούστα ζυμώνεται χωρίς πρόσθετα, χρησιμοποιώντας τεχνικές που προάγουν την εύκολη πέψη. Η χαμηλή θερμοκρασία ψησίματος επιτρέπει στο προϊόν να εξατμίσει την υγρασία του ως το κέντρο, χωρίς να υπερθερμανθεί η λιπαρή ύλη (βούτυρο ή ελαιόλαδο). Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο διασφαλίζεται η διατήρηση των θρεπτικών συστατικών αλλά αποτρέπεται παράλληλα η αύξηση της οξύτητας.

Η παραγωγική διαδικασία πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, κυρίως κατά παραγγελία, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες λαμβάνουν τα πιο φρέσκα προϊόντα.

Το “Κλωστάρι Κόνιτσας”, είναι μια παραδοσιακή συνταγή μπακλαβά της Κόνιτσας, αποκλειστικότητα της περιοχής, που δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα! Η επιχείρηση “Ήπειρος Γη” παρασκευάζει αυθεντικά το προϊόν κατοχυρώνοντας την ονομασία “Κλωστάρι”. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης του ζαχαροπλαστείου, στη διατήρηση και προώθηση των τοπικών, γαστρονομικών παραδόσεων. Το κύριο συστατικό, μια γενναιόδωρη αναλογία καρυδιού, προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση στο προϊόν. Εμπλουτισμένο με μέλι, κανέλα και μοσχοκάρυδο, το “Κλωστάρι Κόνιτσας” είναι ένα αρμονικό μείγμα γεύσεων. Τα εύπεπτα φύλλα, σε συνδυασμό με τη χρήση βουτύρου ή ελαιολάδου, εξασφαλίζουν μια ισορροπημένη γεύση, χωρίς υπερβολικές θερμίδες. Η γέμιση καρυδιού και τα φύλλα “κλώθονται” (εξ’ ου και το κλωστάρι) και σουρώνονται σχηματίζοντας μικρές πτυχές κατά μήκος, που εγκλωβίζουν όλα τα αρώματα των υλικών. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος και η αναλογία του σιροπιού προσθέτουν την τελική πινελιά, δημιουργώντας μια έτοιμη προς συσκευασία λιχουδιά.

Ενώ η “Ήπειρος Γη” παραμένει πιστή στην κλασική συνταγή του “Κλωσταρίου Κόνιτσας”, το ζαχαροπλαστείο προσφέρει επίσης καινοτόμες παραλλαγές, που ανταποκρίνονται τόσο στην παραδοσιακή όσο και στη σύγχρονη γαστρονομία.

Όλα αποτελούν απόδειξη της τέχνης και της αφοσίωσης του Θωμά Νικολάου και της οικογένειάς του! Η “Ήπειρος Γη” έχει καθιερωθεί ως ένας αγαπημένος θεσμός στα Ιωάννινα κι ένας απαραίτητος προορισμός για τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Είτε αναζητάτε μια γεύση από αυθεντικά παραδοσιακά γλυκά (Κλωστάρι Κόνιτσας και Τσουμπέκι) είτε μια σύγχρονη εκδοχή των κλασικών λιχουδιών, έχει κάτι για να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα