Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραδοσιακός, χειροποίητος χαλβάς από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΠαραδοσιακός, χειροποίητος χαλβάς από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης!
spot_img

Η πρώτη κρητική εταιρεία για χειροποίητο Χαλβά, Ταχίνι, Φυστικοβούτυρο, Αμυγδαλοβούτυρο & Φουντουκοβούτυρο!

Η παραδοσιακή Χαλβαδοποιία ΚΡΗΤΗΣ VN ΙΚΕ ιδρύθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών.

Ο ιδρυτής της, Νεκτάριος Βατσινάς, έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τροφίμων και στην προώθηση προϊόντων στην κρητική αγορά και όχι μόνο. Η αγάπη του για τα αγνά, παραδοσιακά προϊόντα τον οδήγησε στη δημιουργία της Χαλβαδοποιίας ΚΡΗΤΗΣ, δίνοντας στην Κρήτη τις δικές της υγιεινές, θρεπτικές και νόστιμες υπερτροφές, όπως: χαλβά, ταχίνι και φυστικοβούτυρο, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους παραγωγής.

Ακολουθώντας αυτές τις αρχές και τηρώντας υψηλά πρότυπα ασφάλειας, υγιεινής και ποιότητας, η εταιρεία δημιουργεί προϊόντα που ενσωματώνονται εύκολα στην καθημερινή διατροφή, προσφέροντας ικανοποίηση και απόλαυση σε κάθε καταναλωτή.

Η παραδοσιακή Χαλβαδοποιία ΚΡΗΤΗΣ υποστηρίζει, επιπλέον, διάφορες πρωτοβουλίες, μέσω ενός πολύπλευρου και αποτελεσματικού σχεδίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο να βοηθήσει τους συνανθρώπους, να προωθήσει τις παραδοσιακές αρχές και αξίες, να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και να καθιερώσει τις αρχές του αλτρουισμού, της αλληλοβοήθειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κυρία Κωνσταντίνα Βατσινά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc γράφει σχετικά με τον χαλβά: Ο κλασικός χαλβάς, με κύριο συστατικό το ταχίνι, είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο, παραδοσιακό γλυκό κατά τις περιόδους νηστείας. Ωστόσο, ο χαλβάς με σουσάμι είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή μας, εκτός περιόδων νηστείας ως γλυκό σνακ, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Το ταχίνι της Χαλβαδοποιίας ΚΡΗΤΗΣ παράγεται από υψηλής ποιότητας, επιλεγμένους σπόρους σησαμιού που έχουν καβουρδιστεί, καθαριστεί και αλεσθεί μετά από ειδική επεξεργασία. Παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το σουσάμι είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα “καλά” λιπαρά, όπως το α-λινολενικό οξύ και τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία σχετίζονται με τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και το μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το ταχίνι είναι επίσης πηγή ιχνοστοιχείων, ιδίως χαλκού και σιδήρου, καθώς και φωσφόρου, ψευδαργύρου, σεληνίου και μεταλλικών στοιχείων όπως ασβέστιο και μαγνήσιο4. Τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν στην ισχυρή δομή των οστών, καθιστώντας το ταχίνι ιδανική εναλλακτική λύση, κατά τη διάρκεια περιόδων νηστείας, όταν απέχουμε από τις κύριες πηγές ασβεστίου.

Επιπλέον, το ταχίνι περιέχει ουσίες που ονομάζονται φυτοστερόλες ή φυτικές στερόλες2, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κρητικού χαλβά είναι η υψηλή ποιότητα και η πλούσια γεύση του, που επιτυγχάνεται με τη χρήση του ταχινιού, ως κύριο συστατικό. Το σουσάμι καβουρδίζεται, καθαρίζεται και αλέθεται από τη Χαλβαδοποιία ΚΡΗΤΗΣ, μόλις μία ημέρα πριν από την παραγωγή χαλβά, εξασφαλίζοντας ότι τα ευεργετικά συστατικά του ταχινιού και του σουσαμιού είναι εξίσου παρόντα στον χαλβά.

Δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα φυτικά λίπη!

Εκτός από τη διατροφική του αξία, αξιοσημείωτη είναι και η θερμιδική του αξία. Λόγω του συνδυασμού των συστατικών, ο χαλβάς είναι πλούσιος σε ενέργεια και παρέχει σχεδόν άμεσο αίσθημα κορεσμού, μετά την κατανάλωση μιας μικρής μερίδας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του χαλβά με σουσάμι είναι το ευρύ φάσμα γεύσεων και επιλογών, όπως με αμύγδαλα και διάφορους άλλους ξηρούς καρπούς, μέλι, κακάο, πορτοκάλι, μέλι χαρουπιού, σταφίδες και γλυκαντικά από το φυτό στέβια.

Όλα τα προϊόντα της παραδοσιακής Χαλβαδοποιίας ΚΡΗΤΗΣ VN ΙΚΕ μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Κρήτη. Οι επαγγελματίες μπορείτε να τα προμηθευτείτε για την επιχείρησή σας είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω του δικτύου συνεργατών της εταιρείας, που καλύπτει όλη την Κρήτη, αλλά έχει και δυνατότητα αποστολής σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο