Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ροδίτικη Λαδόπιττα…παραδοσιακή και τραγανή από την εταιρεία “Ατσαλάκης Δημήτριος & Σία Ο.Ε.”!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΡοδίτικη Λαδόπιττα...παραδοσιακή και τραγανή από την εταιρεία "Ατσαλάκης Δημήτριος & Σία Ο.Ε."!
spot_img

…και σε 3 ξεχωριστές ακόμη γεύσεις! Σπανάκι, Ντομάτα και Παντζάρι!

Στη γραφική πόλη Φαληράκι, στο νησί της Ρόδου στην Ελλάδα, μια μικρή βιοτεχνία με την επωνυμία Ατσαλάκης Δημήτριος & Σία Ο.Ε. παράγει και διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα μια τοπική λιχουδιά, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού και έχει κατακτήσει τους λάτρεις του φαγητού, σε όλο τον κόσμο. Είναι η Ροδίτικη Λαδόπιττα, μία παραδοσιακή, λεπτή πίτα, που ενσαρκώνει την πλούσια, γαστρονομική κληρονομιά της Ρόδου.

Η ιστορία της Ροδίτικης Λαδόπιττας ξεκίνησε το 2004, όταν η εταιρεία Ατσαλάκης Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε. απέκτησε τον εξοπλισμό και τα δικαιώματα παραγωγής, για να συνεχίσει να παρασκευάζει αυτό το φημισμένο προϊόν χρησιμοποιώντας τη μυστική συνταγή του. Εξαγορά, που αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς επέτρεψε στη διάσημη παραδοσιακή πίτα της Ρόδου, η οποία ήταν διαθέσιμη μόνο σε τοπικά εστιατόρια, να φτάσει από το 1979, στα ράφια των σούπερ μάρκετ και σε ένα ευρύτερο κοινό.

Στα τέλη του 2006, μετά τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, η εταιρεία απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Η πατέντα αυτή προστατεύει τη μοναδική, διαδικασία παρασκευής και τις πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούνται στη Ροδίτικη Λαδόπιττα, διασφαλίζοντας ότι κανένας άλλος φορέας δε μπορεί να αντιγράψει την παραγωγή της.

Αυτό που κάνει τη Ροδίτικη Λαδόπιττα να ξεχωρίζει είναι η μοναδική της γεύση, η οποία προέρχεται όχι μόνο από τη μυστική συνταγή της, αλλά και από τα προσεκτικά επιλεγμένα, υψηλής ποιότητας συστατικά, που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της. Η μοναδική υφή και το σχήμα της, που θυμίζει τις σπιτικές πίτες, που παρασκευάζονται ακόμη σε ορισμένα χωριά της Ρόδου, προσθέτουν στην αυθεντικότητα και την ελκυστικότητά της. Η διαδικασία παραγωγής τηρεί αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων, διατηρώντας την ακεραιότητα και την ποιότητα του προϊόντος.

Ο οργανισμός του Greek Taste Beyond Borders® GTBB πιστοποίησε-βράβευσε την εταιρία ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ, για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της και τη συμβολή της στη διατήρηση της αυθεντικής ελληνικής γεύσης, της παράδοσης και των τοπικών, παραδοσιακών γεύσεων.

Με την πάροδο των ετών, η Ροδίτικη Λαδόπιττα παραμένει αξεπέραστη στην κατηγορία της, συνεχίζοντας να αποτελεί την κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις του φαγητού όλων των ηλικιών και όσους νοσταλγούν τις παραδοσιακές γεύσεις. Κάθε μπουκιά της είναι σαν ένα ταξίδι στο χρόνο, ξυπνώντας αναμνήσεις από μια εποχή, που όλα ήταν αγνά και αυθεντικά.

Η εταιρεία Ατσαλάκης Δημήτριος έχει επεκτείνει με επιτυχία την εμβέλειά της πέρα από τα σύνορα της Ρόδου. Αναπτύσσοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, επενδύοντας σε σύγχρονες στρατηγικές μάρκετινγκ και διαφήμισης και συμμετέχοντας σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις, η εταιρεία έχει καταφέρει να εισάγει αυτό το κατεξοχήν προϊόν της Ρόδου στις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η Ροδίτικη Λαδόπιττα κερδίζει αφοσιωμένους καταναλωτές όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά και σε άλλα ελληνικά νησιά και σε μεγάλες πόλεις, αλλά και σε χώρες όπως: το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Πολωνία και η Τσεχία.

Ενώ παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως περιτύλιγμα για διάφορες γεμίσεις, η ευελιξία της Ροδίτικης Λαδόπιττας επεκτείνεται σε πολλούς αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς. Χρησιμεύει ως εξαιρετική βάση για δημιουργικούς σεφ, που επιθυμούν να δημιουργήσουν εκλεπτυσμένα πιάτα ή για οικιακούς μάγειρες, που αναζητούν γρήγορες και νόστιμες λύσεις για γεύματα.

Η Ροδίτικη Λαδόπιττα είναι ήδη ψημένη. Χρειάζεται μόνο λίγο ζέσταμα σε αντικολλητικό σκεύος, σχάρα, πλάκα ή κρεπιέρα. Οι ιδέες για να την απολαύσει κανείς είναι πολλές και κάποιες από αυτές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.roditikiladopitta.gr

Ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των καταναλωτών, η εταιρεία εισήγαγε νέες γεύσεις, το 2017, διατηρώντας τα ίδια πρότυπα υψηλής ποιότητας. Αυτές περιλαμβάνουν τη Ροδίτικη Λαδόπιττα με αλεύρι ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες, και τη Ροδίτικη Λαδόπιττα με αλεύρι καλαμποκιού, για πιο γεμάτη γεύση. Και οι 2 γεύσεις  διατίθενται σε διαφορετικές συσκευασίες των 10 τεμαχίων, για οικιακή χρήση και των 100 τεμαχίων, για επαγγελματική χρήση, στον κλάδο της εστίασης. Στα τέλη του 2020, τρεις ακόμη μοναδικές γεύσεις προστέθηκαν στη σειρά: Σπανάκι (πράσινη), Ντομάτα (πορτοκαλί) και Παντζάρι (μπορντό), που η καθεμία δίνει τη δική της ξεχωριστή νότα στις μαγειρικές δημιουργίες.

Και οι 3 γεύσεις προσφέρονται σε ενιαία συσκευασία 12 τεμαχίων (4 πίτες από κάθε γεύση) για οικιακή χρήση και σε επαγγελματικές συσκευασίες των 20 τεμαχίων ανά γεύση.

Όλες τις συσκευασίες λιανικής μπορείτε να τις βρείτε στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων των σούπερ μάρκετ, εκεί που συνήθως τοποθετούνται και οι κλασικές πίτες για σουβλάκι, οι πίτσες, οι σφολιάτες κ.α.

Τα Τραγανά Λαδοπιττάκια είναι τσιπς Παραδοσιακής Ροδίτικης Λαδόπιττας και γι’ αυτό έχουν την ίδια εξαιρετική γεύση, αφού βασίζονται στην ίδια συνταγή, με τη μόνη διαφορά ότι ψήνονται λίγο παραπάνω ώστε να γίνουν τραγανά.

Τα Τραγανά Λαδοπιττάκια βρίσκονται στα ράφια, στην κατηγορία σνακς – παξιμαδάκια.

Χρησιμοποιούνται σαν κρουτόν σε σαλάτες και σούπες, στο γιαούρτι, για τραγανές βουτιές σε ντιπς αλλά και ως βάση σε διάφορα γλυκά. Φυσικά απολαμβάνονται και σκέτα σαν ένα υγιεινό σνακ. Διατίθενται σε έξυπνη συσκευασία Doy Pack 150gr, για να μένουν πάντα φρέσκα. 

Καθώς η οικογένεια των προϊόντων της συνεχίζει να μεγαλώνει, η Ατσαλάκης Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε. ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι η δέσμευσή της στις παραδοσιακές αξίες και την ποιότητα θα ανταμείβεται πάντα από τους απαιτητικούς καταναλωτές. Η ιστορία της Ροδίτικης Λαδόπιττας είναι μια απόδειξη για το πώς μια τοπική λιχουδιά, όταν δημιουργείται με πάθος και αυθεντικότητα, μπορεί να γίνει ένα αγαπημένο προϊόν, πολύ πέρα από τον τόπο προέλευσής της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο