ΑρχικήUncategorizedΗ αγροτική οικονομία μοχλός ανάπτυξης για Ευρώπη και Αφρική

Η αγροτική οικονομία μοχλός ανάπτυξης για Ευρώπη και Αφρική

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς θεωρεί τον πρωτογενή τομέα ως την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις χώρες της Αφρικής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης.

Την ανάγκη να στηριχθεί η παροχή γνώσης και εκπαίδευσης στις χώρες της Αφρικής  σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του ΑΠΘ, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ στη ΔΕΘ.

- Advertisement -

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις χώρες της Αφρικής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης και τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το ΙΚΥ και το ΑΠΘ, μπορούν να αναπτύξουν δράσεις, ώστε να μειωθεί ο συγκεκριμένος κίνδυνος.

Στην πρωτοβουλία του ΙΚΥ, που ήταν μια δράση για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να στηριχθούν πρωτοβουλίες των ελληνικών κοινοτήτων στην Αφρική,  μετείχε και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος.

- Advertisement -

Νωρίτερα ο ΥπΑΑΤ συμμετείχε στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο κ. Γεωργαντάς στον χαιρετισμό του τόνισε ότι με βήματα ρεαλιστικά και με συνέπεια στη λήψη αποφάσεων, η κυβέρνηση προσφέρει κάθε δυνατότητα στους επαγγελματίες και στον επιχειρηματικό κόσμο,  για να συνεχίσει η χώρα μας με δυναμικό τρόπο να βαδίζει στο δρόμο της ανάπτυξης, με μετρήσιμα αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε περίπτερα των επιμελητηρίων Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Ρεθύμνου.

Πηγή: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.