ΑρχικήUncategorizedΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Αύξηση κύκλου εργασιών το 2024 και στρατηγικές επενδύσεις για το...

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Αύξηση κύκλου εργασιών το 2024 και στρατηγικές επενδύσεις για το μέλλον

2 λεπτά ανάγνωσης

Nέο επενδυτικό πλάνο ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη διετία 2025–2026

Θετικά έκλεισε το 2024 για την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, με αύξηση στον κύκλο εργασιών της, η οποία προήλθε τόσο από τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά όσο και από τις εξαγωγές της εταιρείας σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 101,25 εκατ. ευρώ το 2024, έναντι 99,89 εκατ. ευρώ το 2023. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ (από 8,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά), ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το 2023.

Η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται κυρίως σε δύο παράγοντες: αφενός, στην απόφαση της εταιρείας να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών, χωρίς να το μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή και αφετέρου, στις αυξημένες αποσβέσεις που προέκυψαν από επενδύσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν την τελευταία διετία και αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν από το 2025.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για περαιτέρω ανάπτυξη, η εταιρεία προγραμματίζει ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη διετία 2025–2026, το οποίο θα αφορά την αναβάθμιση και των τριών εργοστασίων της ΗΠΕΙΡΟΣ σε Άρτα, Ελασσόνα και Δομοκό, καθώς και της Ζώνης Γάλακτος.

Με στρατηγικό σχεδιασμό, επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη και προσήλωση στην ποιότητα, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, μεταφέροντας τη γεύση και την παράδοση της ελληνικής τυροκομίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας