Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κόλπο για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια στο σοτάρισμα

ΑρχικήΟικιακάΤο κόλπο για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια στο σοτάρισμα
spot_img

Το σοτάρισμα του κρεμμυδιού πριν την προσθήκη των υπόλοιπων υλικών έχει πολλούς λόγους και οφέλη

Μπορεί ωμό να έχει έντονη γεύση και άρωμα αλλά μαγειρεμένο στο φαγητό κάνει θαύματα… Γιατί όμως συνηθίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι πριν μαγειρευτεί με τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου που ετοιμάζουμε;

- Advertisement -

Αυτό λοιπόν γίνεται να βγάλει τα σάκχαρα του και να δώσει γλύκα αλλά και συμπυκνωμένα αρώματα σε μια συνταγή. Με το σοτάρισμα επίσης φεύγει η αψάδα του κρεμμυδιού ενώ σε σάλτσες, σούπες και μαγειρευτά δημιουργεί μια γευστική βάση που ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, όταν σοτάρουμε το κρεμμύδι γίνεται πιο μαλακό και ενσωματώνεται καλύτερα στο φαγητό, αντί να παραμένει τραγανό ή να έχει ακατέργαστη αίσθηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πίνετε αναψυκτικά διαίτης; Νέα μελέτη επισημαίνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά από δημοφιλές γλυκαντικό

Πώς σοτάρουμε τα κρεμμύδια

  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο. Αφαιρούμε το ντύμα του και το ψιλοκόβουμε.
  • Για κάθε κρεμμύδι χρειαζόμαστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το οποίο και προσθέτουμε σε ένα τηγάνι.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά κι όταν κάψει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια όταν τα σοτάρεις, ακολούθησε αυτά τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Χαμηλή φωτιά – Σοτάρισε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, καίγονται αντί να μαλακώσουν.
  2. Συχνό ανακάτεμα – Ανακάτευε τακτικά για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και να μην καραμελώσουν πρόωρα.
  3. Λίγο αλάτι – Πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι από την αρχή, βοηθά να βγάλουν την υγρασία τους και να μαγειρευτούν πιο ομοιόμορφα.
  4. Λίγο νερό ή ζωμός – Αν δεις ότι κολλάνε ή παίρνουν χρώμα πολύ γρήγορα, πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό και χαμήλωσε τη φωτιά.
  5. Σωστό λάδι – Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο ή βούτυρο σε σωστή ποσότητα, ώστε να μη στεγνώσουν.
  6. Μην τα παραφορτώνεις – Αν έχεις πολλά κρεμμύδια σε μικρό τηγάνι, θα βγάλουν υγρά και θα βράσουν αντί να σοταριστούν σωστά. Αν έχετε μεγάλη ποσότητα επανάλαβε τη διαδικασία, προκειμένου να αποφύγεις το βράσιμο του κρεμμυδιού στα ζουμιά του.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανακαλούνται 2,8 εκατομμύρια μπιφτέκια – Περιέχουν μπουλόνια από τον εξοπλισμό παραγωγής

Μπουλόνια(!) μέσα σε συσκευασμένα μπιφτέκια – Ανακαλούνται πάνω από 74.000 κιβώτια που περιέχουν εκατομμύρια μπιφτέκια

Σαλμονέλα και σε παστάκια – Επείγουσα ανάκληση μετά από δεκάδες ασθένειες

Πωλήθηκαν σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε χώρους όπως καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα