Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στάθμιση των οφελών από την κατανάλωση θαλασσινών έναντι της έκθεσης σε επικίνδυνους ρύπους

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΣτάθμιση των οφελών από την κατανάλωση θαλασσινών έναντι της έκθεσης σε επικίνδυνους ρύπους
spot_img

Μελέτη για τον ρόλο της κατανάλωσης θαλασσινών στην ανάπτυξη των παιδιών από την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ.

Οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ (NASEM) δημοσίευσαν την τελική έκδοση της έκθεσης που υποστήριξε ο FDA, για τον ρόλο των θαλασσινών στην ανάπτυξη των παιδιών. Ο FDA ανέθεσε τη μελέτη για να βοηθήσει στην παροχή στον οργανισμό με τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα θαλασσινά και την ανάπτυξη των παιδιών. Η έκθεση επικεντρώνεται στον ρόλο των θαλασσινών στην ανάπτυξη των παιδιών, η οποία σταθμίζει τα διατροφικά οφέλη της κατανάλωσης Θαλασσινών έναντι του κινδύνου για την υγεία από τη διατροφική έκθεση σε μολυντές στα θαλασσινά , με ιδιαίτερη προσοχή σε έγκυες ή θηλάζουσες και στα παιδιά τους.

Ο οργανισμός εξετάζει τα ευρήματα της έκθεσης NASEM, μαζί με άλλα δεδομένα και πληροφορίες, για να ενημερώσει την κοινή FDA και EPA Advice About Eating Fish and the Closer to Zero Initiative . Το Closer to Zero είναι η στρατηγική, μακροπρόθεσμη, επαναληπτική προσέγγισή μας για τη μείωση της παιδικής διατροφικής έκθεσης στον υδράργυρο και άλλους περιβαλλοντικούς ρύπους από τα τρόφιμα, διατηρώντας παράλληλα την πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα.

Μεταξύ των συμπερασμάτων της έκθεσης, είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης των ποσοτήτων θαλασσινών που συνιστώνται στις Διατροφικές Οδηγίες, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση του αντίκτυπου της έκθεσης σε μολυντές από θαλασσινά – εκτός από τον υδράργυρο. Ωστόσο, η έκθεση επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η κατανάλωση θαλασσινών μεταξύ των βρεφικών και παιδικών πληθυσμών παραμένει χαμηλή και συνέστησε περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών για την υποστήριξη της αυξανόμενης κατανάλωσης θαλασσινών από παιδιά και όσες γυναίκες μπορεί να μείνουν ή είναι έγκυες ή θηλάζουν.

Τα θαλασσινά αποτελούν μέρος ενός προτύπου υγιεινής διατροφής και παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή/και της πρώιμης παιδικής ηλικίας για την υποστήριξη του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού. Ταυτόχρονα όμως , τα θαλασσινά είναι η κύρια διατροφική πηγή υδραργύρου, ο οποίος διαχέεται σε όλο το περιβάλλον τόσο με φυσικές όσο και με ανθρωπογενείς διαδικασίες. Ο υδράργυρος μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα και τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις βλαβερές επιπτώσεις του υδραργύρου στην υγεία. Τα θαλασσινά μπορούν επίσης να αποτελέσουν πηγή έκθεσης για άλλους φυσικούς και ανθρωπογενείς ρύπους

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα