Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι το Ελαιοκανθαλικό Ελαιόλαδο και γιατί θεωρείται κορυφαίο για την υγεία μας;

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΤι είναι το Ελαιοκανθαλικό Ελαιόλαδο και γιατί θεωρείται κορυφαίο για την υγεία μας;
spot_img

Είναι ελαιόλαδο που παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε μια σημαντική πολυφαινόλη, την ελαιοκανθάλη.

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από το 1992, με καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση σύμφωνα με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα, εξελίσσουμε συνεχώς την τεχνογνωσία και τις μεθόδους μας, με γνώμονα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, βασιζόμενοι σε συνεχή πειραματισμό και συστηματική παρακολούθηση.

Μετά από 30 χρόνια έρευνας, εξειδίκευσης και αναλύσεων, δημιουργήσαμε την νέα, καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με την κατοχυρωμένη ονομασία “Plus Health” και την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Τα ελαιόλαδα και το concept της σειράς Plus Health προκύπτουν από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του όρου εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και των ιδιοτήτων του.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους ξεκινά αποκλειστικά από το Terroir των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο Single Estate.

Τα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal είναι τα μοναδικά Ελληνικά Single Estate ελαιόλαδα που προέρχονται από έναν συνδυασμό πέντε (5) διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με συγκεκριμένες αναλογίες, που προκύπτουν από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία μας.

Ελιές ποικιλίας Αθηνοελιάς, Κορωνέικης, Καλαμών, Κουτσουροελιάς καθώς και Μουρτοελιάς, με διαφορετικούς βαθμούς ωρίμανσης και διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά, συνδυάζονται ανάλογα και σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή, ώστε να ισορροπήσουν και να δώσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας στα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal.

Τα χαρακτηριστικά αυτά προκύπτουν και από τις 5 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς που συνυπάρχουν και για αυτό το λόγο θεωρούνται εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας στην παραγωγή τους. Οι ελιές από ποικιλία Αθηνοελιά προσδίδουν άγουρες νότες με φρέσκα αρώματα του αγρού. Οι ελιές από ποικιλία Κορωνέικη προσδίδουν έντονο άρωμα, πικάντικη γεύση και πολυπλοκότητα. Οι ελιές ποικιλίας Καλαμών, με την μεγάλη τους σάρκα, προσφέρουν την χαρακτηριστική πικρή τους γεύση και ευχάριστα αρώματα βοτάνων. Οι ελιές ποικιλίας Κουτσουροελιάς βοηθούν στην διατήρηση της μακράς, πικάντικης επίγευσης άγουρων καρπών και φύλλων. Τέλος, οι ελιές της ποικιλίας Μουρτοελιάς, με το φρουτώδες ιδιαίτερο άρωμα και την πολύπλοκη γεύση τους, οδηγούν στην τελική οργανοληπτική ισορροπία των ελαιολάδων Plus Health Multivarietal.

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αναφέρουν: Το premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Plus Health Multivarietal Green ανήκει στην νέα καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health”.

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι είναι το μοναδικό Ελληνικό Single Estate πολυποικιλιακό ελαιόλαδο που προέρχεται από έναν καινοτόμο συνδυασμό 5 διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από την συγκομιδή τους, στους 16-18°C.

Παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα συνολικών πολυφαινολών, που υπερβαίνει τα όρια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 432/2012, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο της τάξης του 80% μια πολυφαινόλη, η ελαιοκανθάλη, εξού και ο τίτλος “Ελαιοκανθαλικό”, στην οποία αποδίδονται πολλές ιδιότητες μέσω επιστημονικών ερευνών που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία.

Το ελαιόλαδο Plus Health Multivarietal Green συμμετέχει στο προκαταρτικό έργο με τίτλο “Oleocanthal Plus” Cardio της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale σε συνεργασία με τη Δρ. Artemis Morris, του Artemis Wellness Naturopathic Practice στην πόλη Μίλφορντ της πολιτείας Κοννέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο