Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ουσία που υπάρχει στον καφέ βελτιώνει τη λειτουργία των μυών

ΑρχικήΕπιστήμηΟυσία που υπάρχει στον καφέ βελτιώνει τη λειτουργία των μυών
spot_img

Τι έδειξε νέα μελέτη.

   Το φυσικό μόριο τριγωνελίνη που υπάρχει στον καφέ και στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να βοηθήσει για τη βελτίωση της υγείας και της λειτουργίας των μυών αυξάνοντας τα επίπεδα του συμπαράγοντα NAD+ που μειώνεται κατά τη γήρανση. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας ερευνητικής κοινοπραξίας υπό την ηγεσία της Nestlé Research στην Ελβετία και της Ιατρικής Σχολής Yong Loo Lin, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης (NUS Medicine).

   Σε μια διεθνή συνεργασία μεταξύ των έξι Πανεπιστημίων του Σαουθάμπτον, της Μελβούρνης, της Τεχεράνης, της Νότιας Αλαμπάμα, της Toyama και της Κοπεγχάγης, αναλύθηκε μια προηγούμενη συλλογική μελέτη που περιέγραψε νέους μηχανισμούς ανθρώπινης σαρκοπενίας.

    Η σαρκοπενία είναι μια κατάσταση όπου οι κυτταρικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της γήρανσης αποδυναμώνουν σταδιακά τους μύες του σώματος και οδηγούν σε προοδευτική απώλεια μυϊκής μάζας και δύναμης, καθώς και μειωμένη σωματική ανεξαρτησία. Το κύριο σύμπτωμα της πάθησης είναι η μυϊκή αδυναμία που οδηγεί σε ένα τύπο μυϊκής ατροφίας και προκαλείται κυρίως από τη φυσική διαδικασία γήρανσης. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σωματική αδράνεια και η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση της νόσου. Ένα σημαντικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σαρκοπενίας είναι ότι ο κυτταρικός συμπαράγοντας NAD+ μειώνεται κατά τη γήρανση, ενώ τα μιτοχόνδρια, τα ενεργειακά κέντρα στα κύτταρά μας, παράγουν λιγότερη ενέργεια.

   Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι τα επίπεδα τριγωνελίνης ήταν χαμηλότερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με σαρκοπενία. Η παροχή αυτού του μορίου σε προκλινικά μοντέλα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα NAD+, αυξημένη μιτοχονδριακή δραστηριότητα και συνέβαλε στη διατήρηση της μυϊκής λειτουργίας κατά τη γήρανση. Τα επίπεδα NAD+ μπορούν να βελτιωθούν με διαφορετικές διατροφικές πρόδρομες ουσίες όπως το βασικό αμινοξύ L-τρυπτοφάνη (L-Trp) και μορφές βιταμίνης Β3 όπως νικοτινικό οξύ (NA), νικοτιναμίδιο (NAM), ριβοσίδη νικοτιναμιδίου (NR) και μονονουκλεοτίδιο νικοτιναμιδίου (NMN). ).

    Ο Επίκουρος Καθηγητής Vincenzo Sorrentino από το Healthy Longevity Translational Research Program στο NUS Medicine πρόσθεσε: «Τα ευρήματά μας διευρύνουν την τρέχουσα κατανόηση του μεταβολισμού NAD+ με την ανακάλυψη της τριγωνελίνης ως νέου προδρόμου NAD+ και αυξάνουν τη δυνατότητα δημιουργίας παρεμβάσεων με βιταμίνες που παράγουν NAD+ και για τα δύο εφαρμογές υγιούς μακροζωίας και ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία».

   Η διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικές συστάσεις για τον τρόπο ζωής για τη διατήρηση υγιών μυών κατά τη διάρκεια της γήρανσης. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακαλύψαμε μέσω συλλογικής έρευνας ότι ένα φυσικό μόριο από τα τρόφιμα διασταυρώνεται με τα κυτταρικά χαρακτηριστικά της γήρανσης. Τα οφέλη της τριγωνελίνης στον κυτταρικό μεταβολισμό και την υγεία των μυών κατά τη γήρανση ανοίγουν πολλά υποσχόμενες μεταφραστικές εφαρμογές”, δήλωσε ο Jerome Feige, Επικεφαλής του Physical Τμήμα Υγείας της Nestlé Research.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο