Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
24.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 4.000€ σε κρεοπωλείο στην Κέρκυρα

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο 4.000€ σε κρεοπωλείο στην Κέρκυρα
spot_img

Τσουχτερό πρόστιμο για έλλειψη τιμών σε τέσσερις κωδικούς προϊόντων.

Με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ποσού 4.000,00€ στον Ευάγγελο Σ. Αρμένη για τη δραστηριότητα “Κρεοπωλείο – Ψητοπωλείο”, που βρίσκεται επί της Εθν. Παλαιοκαστρίτσας στη θέση Τζάβρου, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22, 24, 25 και 26 του Ν.4177/2013 (ΦΕΚ 173 Α΄) και των διατάξεων του άρθρου 2Ε παρ. 1 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983 Β’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την υπ’ αριθμ.35952/2023 (ΦΕΚ Β΄ 2542) Υπουργική Απόφαση.

Ειδικότερα το πρόστιμο επιβάλλεται διότι κατά τον έλεγχο υπαλλήλων της υπηρεσίας που διενεργήθηκε στις 05-03-2024 στην ανωτέρω επιχείρηση, διαπιστώθηκε: Έλλειψη/μη τήρηση πινακίδας/ετικέτας σχετικά με την τιμή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος στο σημείο πώλησης τεσσάρων (4) κωδικών συσκευασμένων προϊόντων, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 2Α παρ. 2 και του άρθρου 2Β παρ. 1 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983 Β’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την υπ’ αριθμ.35952/2023 (ΦΕΚ Β΄ 2542) Υ.Α. σε συνδυασμό με το άρθρο 7 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ Α’ 173), ήτοι πρόστιμο συνολικού ποσού τεσσάρων χιλιάδων (4.000,00) ευρώ (χίλια (1.000,00) ευρώ ανά κωδικό προϊόντος).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Rework: το κοινό μυστικό της βιομηχανίας τροφίμων και η άγνωστη πρακτική για τους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα